Properament XXXIX Pujada a la Seu Vella

XAVI TOMASA I ROSAMARI CARULLA, GUANYADORS DE LA CURSA DE LA DIADA DE TÉRMENS EN LA REPRESA DE LA LLIGA PONENT

La Lliga Ponent s’ha reprès aquest divendres després de mig any d’aturada, tot just el temps que ha passat des que el passat 8 de març es va disputar l’última prova. Ho ha fet amb la celebració de la 34a edició de la Cursa de la Diada de Térmens, organitzada per l’ACUDIT (Amics de la Cursa de la Diada de Térmens i l’Ajuntament de la població.

 

Xavi Tomasa i Rosamari Carulla han estat els vencedors d’avui. Es podria dir que han estat els primers guanyadors de la ‘nova normalitat’ atlètica, ja que la Cursa de la Diada ha estat ben diferent a la darrera prova que s’havia celebrat, la Cursa dels Templers de Lleida.

 

Començant pels resultats, en homes Xavi Tomasa (Inverse Team) ha estat el més ràpid amb una marca de 31.19, seguit de Mohamed El Ghazouany (CE Seu Vella), segon amb 31.48, i de Ricard Pastó (Xafatolls), tercer amb 32.02. 

 

En l’apartat femení, victòria per a Rosamari Carulla (Altan Wear La Guineu) amb un registre de 40.19, seguida de Núria Ribalta (Xafatolls), segona amb 42.41, i de Marta Segura (Tuga Active Wear), tercera amb 44.06.

 

Tornant a les particularitats de la cursa d’avui, cal dir que han passat 6 mesos i 3 dies des que es va celebrar l’anterior cita de la Lliga Ponent. Amb el confinament, es van acabar les proves de la Lliga Ponent, i fins al moment se n’han suspès més d’una vintena. El fet que avui s’hagi celebrat la Cursa de la Diada no significa que el calendari es reprengui amb normalitat, ja que continuen suspenent-se curses a l’espera d’esdeveniments o de que millori el panorama. 

 

Tant és així que es podria dir que la celebració de la prova de Térmens ha estat una excepció dins la tendència general. No cal anar més lluny per provar-ho que l’anunci que s’ha fet aquesta setmana sobre la suspensió de la Mitja Marató de Lleida, prevista per al novembre.

 

El cert és que la Cursa de la Diada s’ha hagut d’adaptar als protocols de seguretat vigents actualment, unes exigències que, per exemple, han obligat a limitar les inscripcions a 250 participants, garantint 25 dorsals per a les millors marques acreditades en el període 2019-20, per sota dels 36 minuts en homes i de 45 en dones. Els participants han pres la sortida de manera esglaonada cada 20 segons en grups de 5 i ordenats en funció de la marca acreditada, i durant la cursa, els atletes han hagut de mantenir la distància de seguretat de 2 metres, obrint-se per realitzar avançaments.

 

Per accedir a la zona de sortida, ubicada al polígon la Noguera, els corredors han passat control de temperatura i han hagut d’utilitzar mascareta, com també a l’acabar. Els espectadors han hagut d’usar mascareta en tot moment. De fet, un dels canvis importants era que la zona de sortida i arribada han variat de lloc, amb la qual cosa també ha canviat el sentit del recorregut, fent que la cursa sigui una mica més ràpida.

 

Tots els participants han rebut un obsequi de la marca Tuga Active Wear, consistent en una samarreta de màniga curta per a home i de tirants per a dona. A més, els atletes han gaudit avituallament líquid en cursa i líquid i sòlid a l'acabar, un avituallament que ha estat controlat per voluntaris específics. 

 

Podeu consultar les classificacions a:

10 km.

TENIU UN ÀLBUM DE FOTOS AL FACEBOOK D’ITER5.

La propera cita de la Lliga Ponent encara no està definida, atès que, ara per ara, no hi ha cap organitzador més que hagi donat el pas per seguir el camí que ha obert avui la Cursa de la Diada.

 

 

0 comentarios

El atletismo popular regresa este viernes en Térmens después de seis meses de inactividad

La Lliga Ponent volverá este viernes a la actividad después de medio año parada. Lo hará con la celebración de la Cursa de la Diada de Térmens, que como siempre se disputará el 11 de septiembre, aunque en este caso con inscripciones limitadas a 240 participantes y salidas escalonadas.

 

Esta será la 34ª edición de la prueba y cuando se dispute habrán pasado 6 meses y 3 días desde que se celebró la última prueba de la Lliga Ponent, que fue la Cursa dels Templers Lleida, el domingo 8 de marzo, apenas unos días antes de que se iniciara el confinamiento. Desde entonces, se han suspendido más de una veintena de carreras puntuables para la Lliga, incluidas las medias maratones de Tàrrega y de Mollerussa.

 

Ahora se ha dejado atrás aquel confinamiento, aunque ni mucho menos se ha podido devolver a la normalidad absoluta, por lo que la Cursa de la Diada deberá adecuarse a la nueva realidad y adoptará un nuevo formato para satisfacer todos los protocolos de seguridad.

 

La organización, un año más a cargo del ACUDIT (Amics de la Cursa de la Diada de Térmens) y el ayuntamiento de la población, ha diseñado una jornada con una única carrera de 10 kilómetros con inscripciones limitadas y garantizando 25 dorsales para las mejores marcas acreditadas en el período 2019-20, en concreto por debajo de los 36 minutos en hombres y de 45 en mujeres.

 

Las salidas serán escalonadas cada 20 segundos en función de la marca acreditada y durante la carrera los atletas deberán de mantener la distancia de seguridad de dos metros y tendrán que abrirse para realizar adelantamientos. Además, previamente a la carrera, atletas y espectadores pasarán el control de temperatura al acceder al área de salida, ubicada en el polígono la Noguera.

 

Los corredores deberán llevar la mascarilla para acceder a esta zona, y se la tendrán que volver a poner al terminar la carrera. Los espectadores que presencien la prueba tendrán que llevarla en todo momento.

 

Font: Diari La Manyana

0 comentarios

MOR FERRAN ROMERO, L’ATLETA DEL SÍCORIS QUE HA DISPUTAT MÉS MARATONS

Ferran Romero Pozo, l’atleta del Sícoris Club que ha disputat més maratons, ha mort aquest divendres a l’edat de 70 anys. Membre fundador de la secció de Marató de l’entitat sicorista, va participar en 33 maratons i 201 mitges maratons durant la seva trajectòria esportiva, a més de moltes altres curses en diferents distàncies, com són el Memorial Perau de Lleida, la Cursa de Juneda, la Ruta dels Castells de la Segarra, la Cursa de l’Espluga de Francolí, la Marató de l’Aneto i la Pujada a la Seu Vella, entre altres.


Romero, que va començar a córrer l’any 1981, fou un dels deu atletes homenatjats per l’Organització de la Mitja Marató de Tarragona, en haver participat en les vint-i-cinc primeres edicions d’aquesta cursa de forma consecutiva.


La darrera competició en què va participar va ser el 17 de gener de fa quatre anys a les Borges Blanques.
Els seus millors registres en les distàncies de mitja Marató i Marató són: 
La Mitja Marató de Mollerussa de l’any 1988, amb un temps d’1h 29’27’’, i la Marató de Barcelona de 1984, on va invertir 3h 36’ 00’’.


Els seus companys del Sícoris Club s'han acomiadat d’ell diumenge amb un homenatge al tanatori.

 

El Club Esportiu Seu Vella, es suma a les mostres de condol del nostre amic "Nando". Descansa en pau.

 

Font: Sicoris Club

0 comentarios