Properament XXXIX Pujada a la Seu Vella

Tot el que hauries de saber si vols practicar atletisme

Coneixent més a fons el món de l'atletisme

 

L'atletisme és una disciplina que engloba pràctiques esportives de velocitat, salts i llançaments.

No obstant això, practicar atletisme és molt més que córrer ja que ens trobem amb diferents modalitats i proves.

 

Quines modalitats hi ha?

Dins de l'atletisme existeixen diverses modalitats de proves.

Probablement, les més conegudes siguin les carreres a peu com les de velocitat, mitjana distància, fons, carreres amb tanques, etc.

No obstant això, dins de l'atletisme també s'inclouen els salts de longitud o altura i els llançaments (pes, javelina, martell…). Sense oblidar-nos de la marxa atlètica i les proves combinades com el decathlon (deu proves: tres de llançament, tres de salts i quatre de carreres).

 

practicar-atletismo-modalidades

 

 

Quins nivells ens trobem?

Igual que ocorre amb altres esports, l'atletisme es practica de manera universal. Per aquest motiu, tant els afeccionats com els competicions poden trobar el seu nivell.

De fet, gràcies a la varietat de proves que es compon, qualsevol persona pot trobar dins de l'atletisme una modalitat que li agradi.

En aquest sentit, cal esmentar que totes les modalitats de l'atletisme treballen capacitats corporals bàsiques. És a dir, caminar, córrer, saltar, llançar; pel que la seva pràctica té molts beneficis físics, emocionals i mentals.

A més, millora la capacitat aeròbica i anaeròbica. Treballa el cor i els pulmons, millora la circulació i la tensió, i ajuda a mantenir el pes estable i la pèrdua de greix.

practicar atletismo niveles

 

 

Vull començar a practicar atletisme: alguns consells

En primer lloc, si començaràs a córrer, recorda que és una disciplina exigent, amb molt d'impacte articular.

Per això, és recomanable sotmetre't a un entrenament preparatori abans de començar. És més, quan comencis amb l'hàbit del running, l'ideal és combinar-lo sempre amb entrenament de força.

 

A més, no oblidis equipar-te bé abans de començar. Pren-te temps per a triar el millor material per a tu, que no té per què ser el més car. Al cap i a la fi, unes sabatilles de mala qualitat o no adaptades a la teva pràctica esportiva poden derivar en lesions.

 

D'altra banda, si la carrera és una pràctica molt tècnica, els salts i els llançaments també.

Sens dubte, si t'animes a provar-los, un bon consell és pertànyer a un club. D'aquesta manera et relacionaràs amb altres persones amb els teus mateixos gustos i podràs entrenar acompanyat. Sense oblidar-nos de la seguretat que ens ofereixen els professionals que trobem allí i que ens ensenyaran i vigilaran la nostra tècnica.

A més, és una bona oportunitat per a conèixer proves col·lectives en les quals pots participar, carreres populars, competicions…

 

Finalment, t'aconsellem portar un diari de la teva pràctica esportiva. Així podràs portar un bon seguiment dels teus avanços i, amb això, marcar-te objectius mesurables, reals i assolibles.

 

Ara ja saps que l'atletisme pot practicar-se de manera individual i que té un caràcter competitiu. Es basa sempre a superar al rival: córrer més ràpid, saltar més alt, llançar més lluny. Però és una rivalitat sana farà que sempre vulguis millorar.

 

És molt motivant!

Anima't a practicar un dels esports més antics que existeixen!

 

Font: entrenar.me

Traducció: www.pujadaseuvella.com

0 comentarios

Les petites alegries del córrer

Aquestes petites alegries, senzilles a l'una que intenses, s'impregnen en el nostre record. Instants perfectes que ens ajuden en el nostre dia a dia. La felicitat és una paraula immensa, del tal magnitud ideològica que ens costa molt definir-la. En canvi, les petites alegries estan a l'abast de la mà. Encara no passant pel millor moment de la nostra vida ens podem aferrar a elles gaudint d'aquests fugaços moments:

 • Sortir per un bon cafè enmig d'un dur dia de treball
 • Trobar-se amb una vella amistat pel carrer
 • Una cançó cantada a la dutxa
 • Una bona pel·lícula que gairebé ja no recordaves
 • (…)

Com deia Lenin, la revolució comença per casa. Rebel·lem-nos contra la indiferència, lliurem-nos a l'alegria. Ens volen crispats i amb por, però ens tindran alegres i en pau 

 

Córrer, la vida quotidiana i les seves petites alegries

Les petites alegries no sorgeixen necessàriament dels grans reptes que ens consumeixen llargs mesos d'entrenament (i que mal portats, poden provocar-nos el perillós efecte ‘where is the limit’). Aquests moments apareixen en qualsevol moment i en qualsevol lloc, independentment del nostre estat de forma o de la distància que preparem.

Com cantava Serrat “cadascun és com és, cada qui és cadascú i baixa les escales com vol“, per tant, tots vivim diferent el nostre esport però segur que compartim un nexe d'unió en aquests petits moments, en aquestes petites alegries.

Per a gaudir-los, toca deixar de costat una mica nostre egocentrisme corredor, el soroll de les xarxes i començar a estar més atent al present, a l'ara de la vida quotidiana com a corredors. Intentar no estar sempre projectant-se en un futur idíl·lic i recuperar les petites coses que sempre ens han agradat. Donar la benvinguda a la il·lusió seductora de les primeres vegades que ens vam posar un dorsal en el pit.

 

Les petites alegries que et proporciona córrer

 • El petit moment de subidón quan escoltes aquesta cançó especial
 • El xoc de mans amb el públic, família o amics en qualsevol carrera
 • Una parada de deu segons per a contemplar un bon paisatge
 • La dutxa després d'un bon entrenament
 • El mig minut abans d'una sortida d'una carrera
 • La sensació en sortir a córrer després d'un dia estressat
 • Caçar una ganga de sabatilles en Amazon
 • Finalitzar aquest entreno que semblava impossible
 • Vèncer a la mandra i sortir a córrer, gaudir d'aquesta petita victòria una vegada has acabat
 • Animar a un company de fatigues des de la barrera en veure'l passar corrent
 • Apuntar-te a un club de running i conèixer gent nova
 • Aconseguir sortir a córrer quan els carrers no estan plens de gent.
 • Preparar-te les coses la nit abans de la competició
 • Saludar a un corredor, i que aquest et retorni la salutació
 • Tornar a trobar-te en forma després d'una aturada
 • Sortir a córrer amb algú i passar-te'l bé
 • Deixar-se el rellotge a casa i córrer pel plaer de córrer
 • Descobrir un llibre sobre el córrer i sentir-te identificat línia rere línia

Quines són les teves?

 

 

Font: sport.es

Traducció i imatge: www.pujadaseuvella.com

0 comentarios

BENEFICIS DEL RUNNING PER A LA SALUT: 5 MANERES DE VIURE MÉS I MILLOR

ELS 5 MILLORS BENEFICIS DEL RUNNING

 

Dos personas corriendo en unas escaleras

1. ESTIMULA LA FORMACIÓ ÒSSIA

Els nostres ossos han d'afrontar tot l'estrès causat per l'augment de pes que han de suportar mentre correm. Si l'entrenament es planifica correctament per a evitar tota aquesta càrrega, els ossos s'adapten i es tornen més resistents. Per a això, és crucial tenir una bona tècnica de running i respectar el temps de recuperació. Adaptar-se a l'estrès ajuda a prevenir l'osteoporosi a mesura que envelleixes.

 

Recorda:

Les persones amb osteoporosis haurien de consultar al metge per a saber quin tipus d'exercici físic els convé.

Dues persones corrent en unes escales

 

2. ENFORTEIX ELS MÚSCULS DEL COR

Les exigències físiques del running a les quals sotmets al cos augmenten la teva freqüència cardíaca: el cor ha de bategar més fort i més ràpid per a adaptar-se a la intensitat de l'exercici.

La bona notícia? Un cor fort millora la circulació sanguínia i redueix el risc de pressió arterial alta.

 

3. POTÈNCIA L'ENERGIA I EL METABOLISME

El més normal és que després de córrer sentis més energia i més alerta que abans de realitzar l'exercici. No obstant això, els grans beneficis són els que tenen efecte a llarg termini. Córrer millora la circulació i la capacitat pulmonar, pel que et sentiràs més en forma fins i tot en les activitats del dia a dia!

La crema de greix depèn de molts factors, així que no tots obtenim els mateixos resultats. No obstant això, la veritat és que córrer pot ser una bona opció per a estimular la crema de greix. Les sessions de running, tant les d'alta intensitat com les de baixa intensitat, aporten diversos beneficis per a fondre aquests quilos de més.

 

4. REDUEIX ELS NIVELLS DE COLESTEROL

El colesterol del nostre cos es divideix en dos tipus: el “bo” (HDL) i el “dolent” (LDL).

Alguns estudis demostren que les activitats de running d'intensitat moderada augmenten el colesterol “bo”, la qual cosa significa que es redueix el risc d'atac cardíac, arteriopatía coronària i embòlies.

Per a reduir el nivell de colesterol “dolent” és necessari realitzar exercicis d'alta intensitat.

Recorda:

El metge et donarà consells personalitzats perquè sàpigues quin tipus d'exercicis has de realitzar sobre la base del teu estat de salut.

 

5. REDUEIX ELS NIVELLS DE SUCRE EN SANG

Els músculs necessiten molta energia durant les sessions de running: per a respondre a tal demanda, el cos utilitza la glucosa (el sucre) de la sang com a combustible. Així que com a resultat, córrer redueix els nivells de sucre en la sang.

A més, diversos estudis assenyalen que aquest esport pot augmentar la sensibilitat a la insulina i prevenir la diabetis, ja que un metabolisme més sensible a la insulina és més eficient a l'hora de mantenir els nivells de sucre dins d'un límit saludable

 

Font: Runastic

Traducció: www.pujadaseuvella.com

0 comentarios