Properament XXXIX Pujada a la Seu Vella

CONFINARUN PROPOSA PER DIUMENGE VINENT SENSE SORTIR DE CASA UNA CURSA 100% SOLIDÀRIA A BENEFICI DE L’IRB LLEIDA

El proper diumenge 5 d'abril es durà a terme la 1a edició del ConFinaRun, una cursa indoor (#jocorroacasa) que és una iniciativa conjunta de Feetback, l’AA Xafatolls i Iter5 i que té caràcter 100% solidari, atès que tots els diners recaptats aniran destinats a IRB Lleida (Institut de Recerca Biomèdica) en la investigació del COVID-19.

La jornada proposa recórrer corrent o caminant en família una distància de 5 kilòmetres o una milla (1.609 metres), amb vàries categories (cinta, escales, passadís, balcó, jardí,...). L’activitat es podrà realitzar des de les 10.00 fins a les 21.00 hores, tot plegat amb la finalitat de recuperar les emocions d'un diumenge matí qualsevol amb les curses de la Lliga de Ponent, només que amb la particularitat de fer-ho des de casa. 

L’activitat també vol, al marge de passar una bona estona corrent o caminant , donar suport i agrair a tots aquells serveis de primera necessitat que continuen treballant, a més, com ha quedat dit, de fer una acció solidària amb l’IRB Lleida.

A més, entre tot els participants se sortejaran 20 inscripcions de curses que han volgut col·laborar amb la iniciativa, que són la Cursa de la Diada de Térmens, Mitja Marató de Mollerussa, Mitja Marató de Balaguer, Mitja Marató de Tàrrega, Cursa Bombers Lleida, Cursa de l’Indiot de Mollerussa, Cursa del Dúgol d’Algerri, Cursa de Sant Blai, Cursa Sant Miquel, Volta al Pantà d’Utxesa, Cursa de l’Oli de les Borges, Cursa del Sant Crist de Balaguer, Cursa de la Barca, Cursa Embarrocat d’Aitona, Cursa Nectarina Atlètica, 1km Challenge, Ponle Freno Badalona Sansi, Cursa de la Tardor d’Altafulla, Trail Guara, Marxa de la Tardor del Baix Set i Trail Montroig Speed. No cal dir que la iniciativa és oberta a altres curses que s’hi vulguin afegir.

Les inscripcions, 100% solidàries, es poden formalitzar AQUÍ. Els participants podran enviar els seus resultats (captura rellotge GPS, Strava,...) a aquest ENLLAÇ i al mateix temps penjar-ho a les xarxes socials aportant vídeo o foto amb el hastag #confinarun. 

Podeu consultar el reglament en aquest LINK.

La Marató de TV3 - Agraïment 2019

Benvolguts/des amics i amigues,

 

Diumenge 15 de desembre, tots vosaltres vau ser els protagonistes d’un moviment humà excepcional, traduït en festa solidària arreu de Catalunya i en un marcador de 9,4 milions per a la sensibilització social i la recerca biomèdica de les malalties minoritàries.

 

Aquesta ha estat una Marató molt especial, que s’ha fet des del territori per acostar-se, més que mai, a les persones, a tots els que us hi aboqueu, any rere any, per fer possible aquest projecte únic i increïble. Aquest canvi de format ha estat un gran repte per als mitjans de la CCMA i per a la Fundació, un repte només a l’altura del vostre esforç i la vostra confiança.

 

Amb vosaltres, hem guanyat! Hem guanyat visibilitat per a les malalties minoritàries i un gran impuls per a la recerca científica d’excel·lència. El marcador aconseguit, que creixerà amb els donatius que arribin fins al 31 de març, aviat es convertirà en avenços que milloraran l’esperança i la qualitat de vida de les persones que tenen una malaltia minoritària i la de les seves famílies.

 

Ha estat una aventura emocionant que hem viscut tots junts. Gràcies per voler-la compartir amb nosaltres i haver-la fet possible!

Tot el que hauries de saber si vols practicar atletisme

Coneixent més a fons el món de l'atletisme

 

L'atletisme és una disciplina que engloba pràctiques esportives de velocitat, salts i llançaments.

No obstant això, practicar atletisme és molt més que córrer ja que ens trobem amb diferents modalitats i proves.

 

Quines modalitats hi ha?

Dins de l'atletisme existeixen diverses modalitats de proves.

Probablement, les més conegudes siguin les carreres a peu com les de velocitat, mitjana distància, fons, carreres amb tanques, etc.

No obstant això, dins de l'atletisme també s'inclouen els salts de longitud o altura i els llançaments (pes, javelina, martell…). Sense oblidar-nos de la marxa atlètica i les proves combinades com el decathlon (deu proves: tres de llançament, tres de salts i quatre de carreres).

 

practicar-atletismo-modalidades

 

 

Quins nivells ens trobem?

Igual que ocorre amb altres esports, l'atletisme es practica de manera universal. Per aquest motiu, tant els afeccionats com els competicions poden trobar el seu nivell.

De fet, gràcies a la varietat de proves que es compon, qualsevol persona pot trobar dins de l'atletisme una modalitat que li agradi.

En aquest sentit, cal esmentar que totes les modalitats de l'atletisme treballen capacitats corporals bàsiques. És a dir, caminar, córrer, saltar, llançar; pel que la seva pràctica té molts beneficis físics, emocionals i mentals.

A més, millora la capacitat aeròbica i anaeròbica. Treballa el cor i els pulmons, millora la circulació i la tensió, i ajuda a mantenir el pes estable i la pèrdua de greix.

practicar atletismo niveles

 

 

Vull començar a practicar atletisme: alguns consells

En primer lloc, si començaràs a córrer, recorda que és una disciplina exigent, amb molt d'impacte articular.

Per això, és recomanable sotmetre't a un entrenament preparatori abans de començar. És més, quan comencis amb l'hàbit del running, l'ideal és combinar-lo sempre amb entrenament de força.

 

A més, no oblidis equipar-te bé abans de començar. Pren-te temps per a triar el millor material per a tu, que no té per què ser el més car. Al cap i a la fi, unes sabatilles de mala qualitat o no adaptades a la teva pràctica esportiva poden derivar en lesions.

 

D'altra banda, si la carrera és una pràctica molt tècnica, els salts i els llançaments també.

Sens dubte, si t'animes a provar-los, un bon consell és pertànyer a un club. D'aquesta manera et relacionaràs amb altres persones amb els teus mateixos gustos i podràs entrenar acompanyat. Sense oblidar-nos de la seguretat que ens ofereixen els professionals que trobem allí i que ens ensenyaran i vigilaran la nostra tècnica.

A més, és una bona oportunitat per a conèixer proves col·lectives en les quals pots participar, carreres populars, competicions…

 

Finalment, t'aconsellem portar un diari de la teva pràctica esportiva. Així podràs portar un bon seguiment dels teus avanços i, amb això, marcar-te objectius mesurables, reals i assolibles.

 

Ara ja saps que l'atletisme pot practicar-se de manera individual i que té un caràcter competitiu. Es basa sempre a superar al rival: córrer més ràpid, saltar més alt, llançar més lluny. Però és una rivalitat sana farà que sempre vulguis millorar.

 

És molt motivant!

Anima't a practicar un dels esports més antics que existeixen!

 

Font: entrenar.me

Traducció: www.pujadaseuvella.com

0 comentarios