· 

ANTONI CARULLA I EVA RIBALTA CONQUEREIXEN LA PUJADA A LA SEU VELLA

Lleida ha viscut avui una de les cites esportives amb més solera, la Pujada a la Seu Vella, que enguany arribava a la seva 35a edició. Antoni Carulla (Runners Balaguer) i Eva Ribalta (Xafatolls) han estat els triomfadors d’una jornada que ha aplegat un miler de participants.


La prova emblemàtica per excel·lència del calendari lleidatà, puntuable per a la Lliga Ponent, ha estat una veritable festa, amb un recorregut gairebé idèntic al de l’any passat, amb sortida des de la plaça de la Sardana (a la Seu Vella), i 10 kilòmetres de trajectes abans de tornar al punt d’origen, amb la duríssima pujada final que dóna nom a la cursa, després de passar per carrers com ara Prat de la Riba, Príncep de Viana, la Mitjana, avinguda de Tortosa, Cappont i tornada al Centre Històric pels Camps Elisis arribant a la Seu Vella. Abans, s’han celebrat a la mateixa plaça de la Sardana les curses infantils.


En la categoria masculina, Antoni Carulla s’ha imposat amb claredat malgrat que en bona part del recorregut ha tingut l’oposició d’Alexandre Tàssies (Logigràfic Esport-CE Linyola). Al final, però, l’atleta del Runners Balaguer ha guanyat amb un temps de 34.44, mentre que Tàssies, vigent campió de la Lliga Ponent, ha entrat segona amb 35.35, només 5 segons pel davant de l’independent Roger Sánchez (35.40). Quart ha estat l’actual líder de la Lliga Ponent, Francico Javier Cebrián (CA Fraga-Bajo Inca), amb 35.43.


Pel que fa a l’apartat femení, el triomf ha estat per una altra ‘clàssica’ de les curses lleidatanes, Eva Ribalta. L’atleta dels Xafatolls ha aturat el crono en 40.03, força destacada pel davant de les seves companyes de podi, que han estat Meritxell Bonet (Baseamado.com), amb 40.57, i la independent Raquel Marqués, amb 42.11.


Un euro de cada inscripció ha anat destinat a La Marató de TV3, que a més ha connectat en directe amb la cursa, concretament en el moment de la sortida, la qual cosa significarà un aparador magnífic, que donarà visibilitat i força al conjunt monumental de la Seu Vella. En aquest sentit, cal recordar que cal destacar que enguany la Pujada tenia una rellevància especial pel fet que en aquests moments estem immersos en el reconeixement del Turó de la Seu Vella com a Patrimoni Mundial de la Unesco, amb la qual cosa la cursa ha ajudat a posar en relleu que el conjunt monumental és un espai on es genera activitat cultural, però també social i esportiva de qualitat. 


Tots els inscrits han rebut de regal una samarreta commemorativa, una ampolla d'oli de 0,25 litres de la Cooperativa Baró de Maials i una bossa amb menjar i beguda a l’arribada amb productes de Lleida. A més, han disposat d’hidratació durant la cursa, amb un avituallament, i han entrat en sortejos diversos.
Hi ha hagut trofeu per als tres primers classificats absoluts masculins i femenins i l’obsequi d'un pernil al millor equip. En aquest cas, la classificació s’obtenia sumant els temps dels primers cinc classificats de cada equip. També hi ha hagut obsequi d'un pernil per a l'equip més nombrós. A les curses escolars, hi ha hagut una medalla pels tres primers classificats de cada prova tant masculina com femenina i una medalla commemorativa per a tots els participants. 
A més dels premis per als millors de tot el recorregut, hi ha hagut un premi especial de 150 euros per gentilesa d’Intimate al primer classificat de la pujada, al tram que va des del carrer Cavallers fins a l’arribada, a la plaça de la Sardana, tant la categoria masculina com femenina. 


Els participants també han gaudit de serveis mèdics durant la cursa (sortida, recorregut i arribada) i de servei de massatges un cop acabada la cursa, així com brou per a tots els atletes.
Enguany, la imatge de la Pujada a la Seu Vella era obra del pintor lleidatà Josep Maria Batlle, una imatge que ha aparegut als cartells i també a la samarreta de la Pujada, i reflectia els atletes i els castellers que culminen al campanar de la Seu Vella.
Podeu consultar les classificacions a: http://www.iter5.cat/resultats_cursa?idCursa=56&edicio=2015.


Font: Iter5

Escribir comentario

Comentarios: 0