· 

Descobreix les activitats per a fer exercici en el cap de setmana si no disposes de temps. Coneix els riscos de practicar esport només dos dies per setmana

Fosqueja un dia més en l'oficina i observes com les possibilitats de realitzar exercici durant els dies laborals s'esfumen per complet pel fet que quan per fi tornis a casa únicament tens ganes de descansar. Et resulta familiar aquesta experiència o ets dels afortunats als quals la conciliació els permet desenvolupar la totalitat d'activitats que tenen al cap?

Malgrat que el treball pot ser un lloc tan bo com qualsevol altre per a fer exercici, la diferència és abismal quan ho comparem amb la pràctica esportiva a l'aire lliure o en un gimnàs. Per aquest motiu cada vegada un major nombre de persones redueixen al cap de setmana el temps dedicat per a l'esport i el duen a terme amb els seus amics, amb les seves parelles o els seus propis fills. 

Mantenir-te en forma s'ha convertit en una tasca més complicada del que pensaves malgrat les teves bones intencions ja que no controles cadascun dels factors que poden modificar per complet la teva rutina diària. D'aquesta manera el cap de setmana apareix assenyalat en vermell com la gran oportunitat per a persones que persegueixen un ritme de vida activa però que tenen en el rellotge i el ràpid ritme de vida de la ciutat a les seves dos grans enemics.

Riscos de practicar esport sol en el cap de setmana
No hi ha dubte que els riscos de practicar esport únicament els caps de setmana es multipliquen enfront d'aquells que ho fan de manera constant. El gran problema radica en l'errònia mentalitat de progressar el mateix en dos dies que en cinc, ja que els resultats mai seran equivalents.

Per això, el sobreentrenament pot ocasionar l'aparició de diferents lesions a nivell muscular i de l'aparell locomotor pel fet que sobrepasses els límits fisiològics. Si ja saps que en els dies anteriors a una prova de running convé reduir l'entrenament i recolzar-te en els temps de descans, quan fas esport sol en el cap de setmana la intensitat ha d'associar-se a la condició física actual en la qual et trobes.


Aquest és un dels motius pels quals aniràs amb compte quan practiquis esport amb els teus amics, ja que diversos d'ells poden sumar-se a aquest pla de cap de setmana però també desenvolupen alguna activitat física durant la resta de dies. En aquest sentit, la Societat Espanyola de Traumatologia de l'Esport (SETRADE) confirma que “practicar esport únicament els caps de setmana o esporàdicament incrementa el risc de sofrir algun tipus de lesió”.

D'igual manera, el sobreentrenament pot desembocar en l'aparició de malalties cardiovasculars per esprémer l'organisme per sobre de les seves possibilitats. No obstant això, sempre que l'exercici es practiqui amb normalitat i sent conscient del teu estat de forma aquest risc disminuirà fins al punt que és més saludable que dur a terme un estil de vida sedentari, circumstància en la qual poden emergir altres patologies com el colesterol o la hipertensió.

Exercicis per al cap de setmana
A continuació diferenciem entre dos tipus d'activitats físiques que podem realitzar en el cap de setmana: aquelles que formen part de la teva rutina i són una activitat més dins dels teus plans i els exercicis als quals dediques expressament un temps.

Entre les primeres trobem activitats saludables que poden tenir com a objectiu el completar o superar els 10.000 passos diaris i en les quals els teus fills o parella t'acompanyaran sense majors problemes:

Una ruta per la naturalesa, adaptada sempre al teu estat de forma, mentre et beneficies de les bondats de respirar aire pur.
Turisme a la teva ciutat habitual o en aquella a la qual t'has traslladat per a gaudir del cap de setmana.
L'habitual partit de futbol, bàsquet o qualsevol altra disciplina per equips que jugues amb els teus amics i suposa l'excusa perfecta per a veure-us amb freqüència.
Per part seva, algunes rutines d'exercici que recomanem per al cap de setmana i que pots practicar a la teva casa, a l'aire lliure o en el gimnàs són les següents:

Escalfament previ i estirament posterior a l'entrenament, independentment de la mena d'activitat realitzada.

Per a la part superior: a més d'exercicis propis de fitness per al teu abdomen, esquena o braços que pots practicar en el gimnàs també realitzaràs diverses sèries d'abdominals o flexions a la teva casa.
Per a les extremitats inferiors: rutines de femorals perquè les cames es vegin treballades i esquats per a enfortir el cuádriceps.
Aquest tipus d'entrenament que tonifica els diferents grups musculars del cos es pot complementar amb activitats com el running i les classes de pilates o ioga.
És possible que hagis escoltat el terme d'esportista sedentari per a referir-se al conjunt de persones que no disposen de temps per a practicar alguna modalitat esportiva durant els dies laborals. Aposta per un estil de vida activa amb aquestes activitats per a fer esport en el cap de setmana però sense fixar-te uns objectius impossibles que només estaran a l'abast de la teva mà quan facis esport amb regularitat!

 

Font: Naturlider

Traducció i imatge: www.pujadaseuvella.com


Escribir comentario

Comentarios: 0