· 

El Govern declara l’esport i l’activitat física béns essencials

El Govern de la Generalitat ha declarat aquest dimecres 16 de novembre l’esport i l’activitat física béns essencials i ha aprovat la creació de la Taula de l’Esport i de l’Activitat Física de Catalunya, iniciatives que pretenen reforçar l’impacte positiu d’aquestes pràctiques en la millora de la qualitat de vida i la salut física i mental de les persones, i potenciar la importància del sector esportiu en el teixit econòmic i social del país, així com la seva aportació a la cohesió social. 


Amb aquesta declaració, “posem l’esport al centre de les polítiques públiques i garantim que el protegim i el potenciem”, assegura Anna Caula.


La declaració de l’esport i l’activitat física béns essencials dona continuïtat a les diferents actuacions de promoció de l’esport i l’activitat física que en els últims anys ha portat a terme el Govern per inculcar els hàbits saludables entre la població per combatre el sedentarisme i millorar la qualitat de vida de la ciutadania.


Alguns d’aquests projectes són el Pla Nacional de Promoció de l’Activitat Física (PNPAF), el Pla integral per a la promoció de la salut mitjançant l’activitat física i l’alimentació saludable (PAAS) i la Guia de prescripció d’exercici físic per a la salut (PEFS), entre d’altres.


Així mateix, el Govern també ha aprovat la creació de la Taula de l’Esport i de l’Activitat Física de Catalunya, un òrgan transversal i punt de trobada entre la Generalitat i els agents institucionals, socials i econòmics del sector esportiu, amb l’objectiu de reconèixer la transcendència de l’esport i l’activitat física a la societat i proposar accions que ajudin a reactivar el sector esportiu i a donar respostes a les seves necessitats.


Suport als gestors d’equipaments esportius


La Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF) obrirà una nova convocatòria extraordinària de 10,2 milions d’euros per donar suport als gestors d’equipaments esportius de tot el país. Aquests ajuts extraordinaris busquen acompanyar les entitats sense ànims de lucre, a les empreses privades, a les fundacions i a les universitats públiques davant el complex context econòmic que gestionen. S’estima que la partida pot arribar a beneficar a un miler d’entitats.


En una reunió telemàtica informativa amb gestors de diversos àmbits, la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, ha explicat que “el teixit esportiu viu un moment de noves dificultats. Aquesta convocatòria extraordinària és un ajut més, un acompanyament, a tots aquells gestors que diàriament treballen per fomentar la pràctica esportiva. Feina inestimable i essencial”.


L’import de l’ajut serà automàtic i s’establirà en funció del nombre de metres quadrats de la superfície dels diferents tipus d’espais esportius que conformen cada instal·lació esportiva, recollits al Cens d’Equipaments Esportius de Catalunya (CEEC). Els ajuts només estan destinats als espais interiors d’aquestes instal·lacions.


Font: fembase

Escribir comentario

Comentarios: 0