· 

Vols millorar el teu rendiment en les carreres d'estiu? Descobreix el pre-cooling


Precool

La calor és un dels factors que més afecta a un corredor a l'hora de fer millors o pitjors temps. Quan es corre en un dia calorós, l'organisme envia més sang cap a la pell per refrigerar el cos. Això fa que els músculs rebin menys sang per treballar i força al cor a haver de bategar més ràpid per enviar més sang cap als músculs, la qual cosa es tradueix en una major necessitat d'energia que provoca que ens esgotem abans.

Una tècnica que s'utilitza per esmorteir l'impacte de la calor és el pre-cooling, una tècnica molt simple que el que busca és disminuir la temperatura corporal d'un corredor abans de sortir a córrer per retardar el punt crític en el qual l'atleta perd rendiment per culpa d'arribar a temperatures internes massa elevades.

chaleco Pre-cooling

Mitjançant el pre-cooling s'intenta revertir aquest procés i fer que el rendiment no disminueixi. Aquesta tècnica es pot realitzar de les següents formes.

 

  • La forma més habitual és utilitzar una armilla refrigerant. Hem de posar-nos l'armilla entre 20 i 30 minuts abans que comenci la carrera i aguantar-ho tot el temps possible fins que s'iniciï la carrera. Es pot mantenir també durant l'escalfament.
  • Els que no vulguin gastar-se els diners en l'armilla poden imitar el concepte concubitos de gel embolicats en una o dues tovalloles humides i col·locar-les en coll i espatlles. La forma d'usar-ho serà la mateixa que la de l'armilla
  • Hi ha altres mètodes com són les banyeres d'aigua a 10-14 graus o l'exposició a aire gelat, però s'utilitzen per realitzar recerca.

Utilitzar aquesta tècnica en qualsevol competició d'aquest estiu i notareu la diferència en el vostre ritme. Això si, si és la primera vegada, us recomano practicar-ho abans en entrenaments per familiaritzar-los amb la tècnica i observar les sensacions.

 

Font: Vitonica

Traducció: Ismael M.

Escribir comentario

Comentarios: 0