· 

Eliud Kipchoge, el primer ésser humà a córrer una marató en menys de 2 hores

 

El kenià va córrer els 42 quilòmetres i 195 metres en 1h59’40”, un minut i 59 segons per sota del rècord del món que ell mateix atresora. No obstant això, la marca que va signar el 17 de setembre de 2018 continuarà sent el rècord oficial de la distància mítica de l'atletisme mundial. La peculiaritat del repte Ineos 1.59 celebrat en el Prater de Viena no compleix amb els requisits exigits per la IAAF, la Federació Internacional de Viena. Aquest fet no entela la gesta conquistada per Eliud Kipchoge.

 

En 2017, en un esdeveniment similar en el circuit italià de Monza, no va trencar la barrera de les dues hores per 25 segons. Aquest 12 d'octubre de 2019 la gesta no se li ha escapat. Kipchoge va córrer a un ritme constant de 2’50” al quilòmetre o, cosa que és el mateix, corria cada 100 metres en 17 segons. Una autèntica barbaritat. Per a aconseguir-ho comptava amb un equip de 41 llebres que anava rellevant-se durant el recorregut per a escortar-lo i d'un vehicle que obria el traçat amb un làser que marcava el ritme a seguir sobre l'asfalt de Viena. En els últims metres, el vehicle i les llebres van desaparèixer per a cedir tot el protagonisme a Eliud Kipchoge. El kenià travessava la línia d'arribada per a escriure una pàgina d'or en la història de l'atletisme i de l'esport mundial. El mur de les dues hores havia caigut. Kipchoge es fonia en abraçades amb la seva família i cadascuna de les llebres. “Ha estat un treball d'equip i hem fet història junts. Sense els companys que em van ajudar, tots grans atletes, no ho hagués aconseguit, els estic summament agraït a tots”, els afalacs eren mutus a Viena.

 

Eliud Kipchoge encara tenia forces per a tornar a córrer per la línia d'arribada, on havia reescrit la història de l'esport, per a agrair el suport del públic que va abarrotar el recorregut. Corria com si no portés 42 quilòmetres i 195 metres a les seves cames a un ritme extraterrestre, perquè la proesa que ha signat el kenià als 34 anys d'edat només està a l'abast d'un ésser humà: Eliud Kipchoge.

 

Font: Runedia

Traducció i imatges: www.pujadaseuvella.com

Escribir comentario

Comentarios: 0