· 

Running: sis consells per a no arruïnar el dia de la carrera

La competició és un caramel per al runner, és un test per a comprovar si els entrenaments els estem fent bé.

El material, el menjar, beguda i l'estratègia en carrera són aspectes que podem controlar per a obtenir bons resultats. Si hem fet un bon entrenament les setmanes abans de la carrera, seguir aquests consells ens serviran perquè res ens arruïni aquest dia.

Consells per al día de la carrera

 

  • No estrenis gens de materialés alguna cosa molt llaminer el voler estrenar sabatilles o vestimenta el dia de la carrera, però si no estem acostumats, el calçat fregarà en zones que no teníem previstes i amb les sabatilles la trepitjada serà molt diferent a la que estem acostumats, podent aparèixer dolors o molèsties. Corre amb la roba i les sabatilles amb les quals estàs acostumat.

  • Protegeix la zona de rascadessi et sols fregar en zones com a axil·les, mugrons o part interna de cuixes, tira't vaselina. És molt incòmode córrer mentre aquestes zones molesten pel frec. A més, en les carrera, com solem anar més ràpids, se sol accentuar el fregament. Jo, per exemple, solc utilitzar malles per a evitar la rascada en cuixes, sobretot en èpoques on tinc les cames amb més volum.
  • Aixecat a temps: en el cas que la carrera sigui al matí. Almenys tres hores abans, per a menjar i per a arribar a la zona de sortida almenys amb una hora d'antelació, així evitem presses d'última hora per no poder aparcar, recollir el dorsal o similar.

  • Menja i beu bé el dia abans: no descuris una bona hidratació i alimentació el dia abans de la carrera. Mantingues sempre el got d'aigua prop de tu i fes una recàrrega d'hidrats de carboni el dia d'abans, però procurant que els menjars no siguin molt pesades.

  • No improvisis amb el menjar o suplements: igual que amb el material, no improvisis amb l'alimentació o els suplements. Si mai has pres un gel, no vagis a fer-lo el dia de la carrera. Si mai has provat un desdejuni que has llegit en alguna revista o blog, no el facis aquest dia, prova abans a veure com et senti. Fes el que estàs acostumat diàriament i et funciona bé.

  •  Evita un excés de abrigo: als cinc minuts de començar a córrer la temperatura és molt diferent a la que sentim estant parats en la línia de sortida. El meu consell és que et llevis una capa del que sols estar acostumat, perquè no esclafeixis a suar en excés en la carrera i acabis mig deshidratat

 

Font: Vitonica

Traducció i imatge: www.pujadaseuvella.com

Escribir comentario

Comentarios: 0