· 

La millor manera de tornar a fer exercici després de les festes

Però tractar de perdre els quilos de més i recuperar la forma física no ha de ser qüestió d'aixecar-se aquest cap de setmana i sortir a córrer desmesuradament.

 

Els experts en preparació física adverteixen que tornar a fer exercici després de setmanes d'excés de menjar i begudes alcohòliques ha de ser d'una manera gradual, a més de que s'han d'establir objectius realistes a llarg i curt termini per a mantenir la motivació.

 

És important establir objectius realistes per a no perdre la motivació.

 

És el cas del exatleta olímpic britànic i consultor en la ciència de l'esport Greg Whyte, qui va compartir amb la BBC alguns consells per a poder complir amb els propòsits d'Any Nou.

"El primer és visualitzar el que es vol fer, quin és el repte que vols aconseguir. Escriu-ho en un paper i cerca informació de com aconseguir-lo", va explicar.

"És bo tractar de comparar-te, saber el que altres persones van fer i com ho van fer. Hi ha molta informació en internet. Hi ha moltes aplicacions que també et poden ajudar, que serveixen per a creuar aquesta primera barrera del què és i no és possible", recomana Whyte.

 

Rentada i desintoxicació

Un dels primers consells és recondicionar l'organisme perquè sigui capaç d'aguantar l'esforç al qual serà sotmès.

Beure aigua és fonamental per a "rentar" el cos de les toxines acumulades i eliminar els efectes deshidratantes de l'alcohol.

Els aliments lleugers afavoreixen la digestió, per la qual cosa és necessari el consum de fruites i verdures per a una "desintoxicació" apropiada amb minerals, vitamines i aminoàcids.

 

Per a Whyte és tan important establir l'objectiu del que es vol aconseguir com a petites metes a curt termini.

"És fàcil estar motivat a l'inici perquè estàs emocionat amb la novetat del que estàs fent i s'aconsegueixen avanços molt ràpid, però després d'això els beneficis comencen a disminuir o són més difícils d'aconseguir-los malgrat que li poses més esforç".

"Cada vegada que aconsegueixes superar un d'aquests reptes has de celebrar-ho, la qual cosa t'anirà donant més confiança".

 

A poc a poc

El primer que s'ha d'evitar és realitzar una activitat física de molta intensitat recentment comença l'any.

És fonamental una bona nit de somni ja que l'organisme necessita temps per a recuperar-se de les jornades de menjars i passades de moda que es van anar repetint durant el mes de desembre.

A partir d'allí s'ha de començar amb sessions suaus d'exercici o d'estirament.

Aquesta evolució progressiva permetrà que el cos es vagi adaptant de poc i s'evitin els riscos de lesions.

 

 Un bon consell per a mantenir la constància és fer exercici amb un company o amic.

 

Whyte també aconsella aconseguir un company amb qui fer l'activitat física, així d'aquesta manera "es poden motivar mútuament quan a algun no li ve de gust sortir fer exercici".

En pocs dies el cos haurà eliminat qualsevol excés i l'única cosa que quedarà seran els records de la fi de 2019 i el començament d'un nou any, a més de la satisfacció de complir amb un dels propòsits per a 2020.

 

Font: BBC

Traducció: www.pujadaseuvella.com

Escribir comentario

Comentarios: 0