· 

Passejar i fer esport individual al carrer estarà permès a partir del 2 de maig

Pedro Sánchez ha anunciat aquest dissabte que si es manté una “evolució favorable” de la pandèmia, a partir del proper dissabte 2 de maig es permetrà sortir a fer esport de manera individual i també passejar amb les persones amb qui es conviu. El president del govern espanyol ha celebrat que les mesures de confinament estiguin donant els seus fruïts, com és que els dos últims dies hi ha hagut amb més altes hospitalàries que contagis.

 

Sánchez ha insistit que cal ser prudents i seguir les mesures de desescalada de manera estricta per “no posar en risc el que s’ha aconseguit fins ara”, començant per la sortida al carrer dels nens i nenes a partir d’aquest diumenge.

 

A partir del 2 de maig es podrà sortir a fer esport al carrer de manera individual. A la foto, el triatleta i pediatre Fidel Echeverría, entrenant a casa seva, a Barcelona. // EFE - Enric Fontcuberta.

A partir del 2 de maig es podrà sortir a fer esport al carrer de manera individual. A la foto, el triatleta i pediatre Fidel Echeverría, entrenant a casa seva, a Barcelona. // EFE - Enric Fontcuberta.

 

El president espanyol també ha anunciat que aquest dimarts el Consell de Ministres aprovarà el pla de desescalada que s’anirà desenvolupant al llarg del mes de maig i potser més enllà.

La desescalada serà gradual i asimètrica. Ha de ser coordinada encara que s’apliquin velocitats diferents.

 

L’encarregat de gestionar totes les mesures i els diferents graus territorials serà, això sí, un “quadre de comandanment integral per al conjunt de l’estat”, coordinat per l’executiu espanyol.

 

Es guiarà per marcadors quantitatius i qualitatius que seran accessibles al públic perquè es puguin conèixer els criteris objectius que fonamenten les decisions cap a aquesta nova normalitat

 

Sánchez ha descartat, doncs, cedir les competències per al desconfinament a les comunitats, com reclama la Generalitat.

 

Escribir comentario

Comentarios: 0