· 

XAVI TOMASA I ROSAMARI CARULLA, GUANYADORS DE LA CURSA DE LA DIADA DE TÉRMENS EN LA REPRESA DE LA LLIGA PONENT

La Lliga Ponent s’ha reprès aquest divendres després de mig any d’aturada, tot just el temps que ha passat des que el passat 8 de març es va disputar l’última prova. Ho ha fet amb la celebració de la 34a edició de la Cursa de la Diada de Térmens, organitzada per l’ACUDIT (Amics de la Cursa de la Diada de Térmens i l’Ajuntament de la població.

 

Xavi Tomasa i Rosamari Carulla han estat els vencedors d’avui. Es podria dir que han estat els primers guanyadors de la ‘nova normalitat’ atlètica, ja que la Cursa de la Diada ha estat ben diferent a la darrera prova que s’havia celebrat, la Cursa dels Templers de Lleida.

 

Començant pels resultats, en homes Xavi Tomasa (Inverse Team) ha estat el més ràpid amb una marca de 31.19, seguit de Mohamed El Ghazouany (CE Seu Vella), segon amb 31.48, i de Ricard Pastó (Xafatolls), tercer amb 32.02. 

 

En l’apartat femení, victòria per a Rosamari Carulla (Altan Wear La Guineu) amb un registre de 40.19, seguida de Núria Ribalta (Xafatolls), segona amb 42.41, i de Marta Segura (Tuga Active Wear), tercera amb 44.06.

 

Tornant a les particularitats de la cursa d’avui, cal dir que han passat 6 mesos i 3 dies des que es va celebrar l’anterior cita de la Lliga Ponent. Amb el confinament, es van acabar les proves de la Lliga Ponent, i fins al moment se n’han suspès més d’una vintena. El fet que avui s’hagi celebrat la Cursa de la Diada no significa que el calendari es reprengui amb normalitat, ja que continuen suspenent-se curses a l’espera d’esdeveniments o de que millori el panorama. 

 

Tant és així que es podria dir que la celebració de la prova de Térmens ha estat una excepció dins la tendència general. No cal anar més lluny per provar-ho que l’anunci que s’ha fet aquesta setmana sobre la suspensió de la Mitja Marató de Lleida, prevista per al novembre.

 

El cert és que la Cursa de la Diada s’ha hagut d’adaptar als protocols de seguretat vigents actualment, unes exigències que, per exemple, han obligat a limitar les inscripcions a 250 participants, garantint 25 dorsals per a les millors marques acreditades en el període 2019-20, per sota dels 36 minuts en homes i de 45 en dones. Els participants han pres la sortida de manera esglaonada cada 20 segons en grups de 5 i ordenats en funció de la marca acreditada, i durant la cursa, els atletes han hagut de mantenir la distància de seguretat de 2 metres, obrint-se per realitzar avançaments.

 

Per accedir a la zona de sortida, ubicada al polígon la Noguera, els corredors han passat control de temperatura i han hagut d’utilitzar mascareta, com també a l’acabar. Els espectadors han hagut d’usar mascareta en tot moment. De fet, un dels canvis importants era que la zona de sortida i arribada han variat de lloc, amb la qual cosa també ha canviat el sentit del recorregut, fent que la cursa sigui una mica més ràpida.

 

Tots els participants han rebut un obsequi de la marca Tuga Active Wear, consistent en una samarreta de màniga curta per a home i de tirants per a dona. A més, els atletes han gaudit avituallament líquid en cursa i líquid i sòlid a l'acabar, un avituallament que ha estat controlat per voluntaris específics. 

 

Podeu consultar les classificacions a:

10 km.

TENIU UN ÀLBUM DE FOTOS AL FACEBOOK D’ITER5.

La propera cita de la Lliga Ponent encara no està definida, atès que, ara per ara, no hi ha cap organitzador més que hagi donat el pas per seguir el camí que ha obert avui la Cursa de la Diada.

 

 

Escribir comentario

Comentarios: 0