· 

Ametlles: beneficis, propietats i calories

Si t'entra un atac de fam i necessites energia per a portar la teva exigent vida de corredor i persona ocupada, abans que atacar qualsevol cosa que et trobis en la cuina convé tenir a mà un pot o una bossa d'ametlles. Per què? Per totes les propietats i beneficis de les ametlles, una fruita seca perfecta per a recarregar els nostres nivells d'energia i guanyar massa muscular. Però hi ha molts més motius per a incloure'ls en la nostra dieta. Un estudi recent assegura que són perfectes per a mantenir-nos més joves. L'snack perfecte per a menjar a mitjan matí o mitjana tard!

 

A més, les ametlles són recomanables en totes les etapes de la vida i aptes per a tot tipus de dietes, incloses les veganes o vegetarianes. La nova recerca en concret, publicada en Phytotherapy Research, es va plantejar que un grup de persones prenguessin dos grapats d'ametlles, uns 60 grams diaris, durant quatre mesos i comprovar després l'aspecte de la seva pell. Al final del període de 16 setmanes, es va concloure que la profunditat i a l'ample de les arrugues facials havia disminuït fins a un 10%. És a dir, ens ajuden a lluir millor i veure'ns més joves, la qual cosa afegit a les seves propietats nutricionals enfocades a l'esport i el running, les converteixen en la fruita seca ideal.

 

 

Propietats i beneficis de les ametlles

 

Però, concretarem, et recordem totes les propietats i bondats que tenen les ametlles per a tu, sobretot, aplicades a l'exercici físic.

 

1. Tenen un alt contingut en antioxidants

 

Les ametlles són riques en Vitamina E, un potent antioxidant, i tan sols 30 gr d'ametlles cobreixen fins a un 63% de les necessitats diàries. A més compten també amb propietats antiinflamatòries.

 

 

2. Les ametlles són font de proteïnes

 

En cada 100 grams d'ametlles trobem 20 de proteïnes, per la qual cosa són una bona font d'aminoàcids essencials. Com a macronutrient, la proteïna és essencial per a nombroses funcions fisiològiques, per la qual cosa és una part crucial de la dieta.

 

3. Ajuden a controlar el pes

 

El seu alt contingut en fibra exerceix un efecte saciant i facilita el trànsit intestinal. Cal tenir en compte a més que entre el 10 i el 15% de les calories que contenen no són absorbides per l'organisme.

4. Tenen una important aportació de greixos saludables

 

Més de la meitat del pes de l'ametlla es deu al seu contingut en àcids grassos: el 65% són monoinsaturadas (com l'oli d'oliva), el 26% poliinsaturades i menys d'un 10% saturades. El patró de greixos més saludable.
Per tant, les ametlles és un de la fruita seca amb més beneficis per a la salut en estar replet de nutrients importants com a proteïnes, greixos saludables, fibra, vitamina E, magnesi i manganès. Aquests nutrients t'ajudaran a reduir el colesterol, millorar la salut del cor, a controlar el pes i a reduir el risc de malalties cròniques. En contenir antioxidants, són perfectes per a combatre l'envelliment prematur i a millorar la salut de la pell. A més, en ser baixes en carbohidrats i riques en proteïnes, la qual cosa les fa una excel·lent opció per als vegetarians i vegans. Finalment, menjar ametlles també ajuda a millorar l'estat d'ànim, l'energia i la concentració.

 

 

Quantes ametlles cal menjar al dia?

 

Per a beneficiar-se de les seves grans propietats i beneficis nutricionals, la veritat és que la quantitat d'ametlles que cal menjar al dia depèn molt de les necessitats calòriques de cadascun. És a dir, no serà la mateixa quantitat si el teu objectiu és perdre pes o simplement tenir una alimentació saludable. En el cas que estiguis perdent pes, hauràs d'ajustar la quantitat d'ametlles a la teva dieta i al teu dèficit calòric.

 

No obstant això, si cerques en aquesta fruita seca una font d'energia i de salut, has de tenir molt en compte el famós truc de la mà. És a dir, aquella quantitat d'ametlles que cap en el puny d'una mà, que estaria prop de les 23 ametlles aproximadament i en el qual trobarem grans beneficis per a l'organisme com 4 grams de fibra, 6 de proteïna i la meitat de la vitamina E.

En aquest moment cap recordeu que la ingesta recomanada de fruita seca diària es troba entre els 15 i 30 grams, però ni tota la fruita seca pesen el mateix, ni tots tenen la mateixa quantitat de calories. Com per exemple menjar de 4 a 7 nous al dia estaria entorn dels 30 grams amb els quals podràs beneficiar-te també d'aquest superaliment.

 

 

És millor menjar ametlles o nous?

 

Per què triar quan pots menjar de les dues? I és que les ametlles juntament amb les nous és una de les opcions més recomanades entre la gran llista de fruita seca per les seves bones propietats. Com hem dit anteriorment, les ametlles són una important font de vitamina E i magnesi i a més aporta proteïnes, fibra, greixos sans, potassi, calci, fòsfor, zinc i ferro. Això sí, no abusis i tingues en compte el truc de la mà per a ingerir la quantitat necessària de cadascuna d'elles.

 

 

Quan és millor menjar ametlles?

 

Les ametlles és una fruita seca tan versàtil que podràs prendre-ho durant el desdejuni en un bol amb yogurt i flocs de civada, i aconseguiries fer el desdejuni perfecte. També és una opció perfecta per a picar entre hores, pel seu alt poder saciante i, el millor, no engreixen, o durant el menjar en una amanida. Però el més recomanable és prendre la quantitat justa d'ametlles durant el desdejuni perquè així t'assegures de menjar els nutrients necessaris per a suportar el dia i nodrir-te de tots els seus beneficis.

Com és millor menjar ametlles?

 

La forma més comuna de gaudir de tots els beneficis de les ametlles és menjant un grapat d'ametlles crues i amb la seva pell. Si no saps com calcular quantes ametlles caben en un puny, presa aquest truc de la mà perquè aprenguis a calcular la quantitat exacta sense passar-te. També pots afegir ametlles a les amanides, a batuts o fins i tot en postres saludables. A més, pots fer una mescla de fruita seca, a la qual se li pot agregar major quantitat d'ametlles.

 

Un truc: Si es posen en remull abans de consumir les ametlles, l'absorció dels nutrients és major, ja que s'allibera l'àcid fítico que contenen i que és un estupend antioxidant natural.

 

 

És millor les ametlles crues o la beguda vegetal d'ametlla?

 

També hi ha una altra manera de beneficiar-se del poder d'aquesta fruita seca: la beguda vegetal feta a base ametlles. La beguda d'ametlles és baixa en calories i grassa, per la qual cosa es considera una opció ideal per a seguir una dieta sana i equilibrada amb l'objectiu de perdre pes. En canvi, el problema és que té un nivell molt baix de proteïnes, a diferència de les crues. L'ideal un batut de proteïnes fet amb 'llet' vegetal d'ametlles.

 

Font castellà: Runners

 

Escribir comentario

Comentarios: 0