· 

Moure't més mai ha estat tan senzill: introdueix aquestes sis estratègies en el teu dia a dia i augmentaràs la teva activitat física sense adonar-te

Quan érem nens no sabíem a què es referia algú en dir que havíem de caminar 10.000 passos al dia. En aquestes edats simplement ens movíem i jugàvem. A poc a poc ens vam fer adolescents i cada vegada el sedentarisme li guanyava més terreny a l'activitat física, fins que una vegada ens fem adults, amb sort, anem al gimnàs una hora al dia. A continuació detallem diverses opcions fàcils per a moure's més al llarg del dia, i que la nostra salut es vegi beneficiada.

 

Sis formes molt senzilles de moure'ns més, i no són les típiques recomanacions

El nombre de passos al dia, i la intensitat d'aquests, influeixen de manera directa sobre la nostra salut. Vist d'una altra manera, el sedentarisme mata. No obstant això, ens costa arribar a les recomanacions mínimes de 150 minuts d'activitat física a la setmana, és a dir, 30 minuts al dia durant cinc dies.

Superar aquests mínims, a més d'afegir entrenaments de més intensitat i de força, millora substancialment la nostra salut i disminueix els riscos de malaltia. Kelly Starrett i Julieta Starrett, grans entrenadors, han plasmat en el seu llibre "Built to Move" que sortirà a l'abril, deu hàbits per a ajudar-nos a moure'ns amb llibertat.

En un avançament en la seva pàgina web, exposen diverses formes simples de caminar més cada dia fora de les típiques recomanacions: aparca lluny del teu destí, utilitza les escales i no l'ascensor; compra en persona i no per internet per a caminar cap a, i dins del lloc; tria botigues i restaurants lluny de la teva casa i lloc de treball i veu caminant.

 

Totes aquestes opcions són viables i eficaces, però existeixen altres més simples que a penes ens portaran uns minuts cada vegada, i que al llarg del dia aconseguiran que ens moguem més.

 

Menjar i una volta a la cantonada.

Caminar deu minuts havent dinat millora la nostra digestió i evita que es produeixin grans acumulacions en sang de sucres del menjar. Entre dos i cinc minuts de caminada havent dinat ja millorar els nivells d'insulina i el sucre en sang, la qual cosa afecta la nostra salut general. Ja que sortim a caminar un parell de minuts, per què no 10?


Pots aprofitar i rentar els plats i amb l'excusa que ja estàs dreta, treure les escombraries després del sopar i fer un volt al teu carrer. Després del menjar de mig dia pots treure a la teva mascota o fer un 2x1 i sortir a rebre els raigs solars mentre camines 10 o 15 minuts. D'aquesta manera, si ho fas dues o tres vegades al dia ja tens acumulats entre 20 i 30 minuts de moviment.

 

Estar dempeus no és caminar, però se li acosta

Igual que caminar havent dinat ajuda a regular els nivells de sucre en sang i insulina, estar dempeus en lloc d'estar assegut o tombat també ofereix un petit benefici per a la nostra salut. Aquesta és la raó per la qual rentar els plats havent dinat és una bona opció, que pot desencadenar en aquest passeig al nostre carrer.

 

Si no ens ve de gust sortir, per fred o perquè ja tenim el pijama, podem dedicar aquests 10 - 15 minuts a ordenar o netejar el pis. Per exemple, escombrar i organitzar una zona concreta que no porti més d'aquests minuts. Tornem a tenir un 2x1 en tota regla que ens fa acumular moviment i tenir el pis net i ordenat, totes dues coses sense adonar-nos.

 

 

Un extra després de l'entrenament

L'entrenament de força és fonamental per a una bona salut física i estètica. Moltes persones realitzen la seva sessió d'aixecament de pesos, però ho donen per finalitzat aquí. En aquests casos, ja que estem suats, i que hem anat al gimnàs, quedar-nos uns 15 minuts més no ens suposarà esforç.

 

No és necessari que ens posem a córrer, simplement a caminar, ja que l'objectiu d'aquestes estratègies és afegir passos al llarg del dia. Si volem augmentar la intensitat, millor que millor, però amb una caminada de 15 - 30 minuts en acabar l'entrenament serà suficient.

 

Cal destacar aquí que si estem asseguts tot el dia i entrenem una hora al dia no som persones actives, som persones sedentàries que entrenen. La recomanable és estar actius al llarg del dia, la qual cosa sol associar-se amb aquesta xifra màgica de 10.000 passos, i a més entrenar força o una altra activitat d'alta intensitat.

 

 

Fem un passeig? Fem un cafè?

Una de les millors maneres d'estar connectats amb els nostres és quedar per a prendre un cafè i posar-nos al dia. I si en lloc de parlar prenent un cafè, el fem fem una passejada? Amb la pandèmia de COVID-19 la millor manera de sortir de casa i veure als altres era passejar.

 

En estar tot el dia tancats amb el moviment limitat necessitàvem moure'ns, però també necessitàvem veure als nostres. Així que es barrejaven totes dues coses i tot resolt. Per què no continuar fent-ho?

 

Grup de caminada abans del treball o de l'entrenament

 

Julieta Starrett compte la història de l'equip de futbol femení de la Universitat de Carolina del Nord, Anson Dorrance. Quan a l'equip no li estava anant molt bé va començar a prescriure un quilòmetre de caminada a les seves jugadores com a part de l'entrenament.

 

Gràcies a aquests minuts, el vincle entre les jugadores va millorar i el joc col·lectiu va començar a canviar a millor. Aquesta mateixa acció es pot fer amb els treballadors de l'oficina o en qualsevol situació, de fet es poden fer diverses pauses al dia, la qual cosa veuria millorada la productivitat individual i la connexió social de l'empresa.

 

 

Si tota la resta falla, adopta a un gos

Les persones que tenen diversos gossos saben que no són elles les que treuen als gossos, sinó que són els gossos els que les treuen a elles. Si no tinguessin aquestes mascotes aquests passejos freqüents i diaris no succeirien. Per tant, tenir un gos és la millor de les opcions per a afegir moviment al nostre dia a dia, i per descomptat, molt més.

 

Treure'ls durant el dia ens farà exposar-nos a la llum solar, que és imprescindible en la nostra salut. Treure'ls a la nit i aprofitar per a fer una caminada pot ajudar-nos a dormir millor després. No obstant això, si no pots tenir un gos, pots realitzar totes les recomanacions anteriors que una unida a l'altra aconseguiran realitzar aquests 10.000 passos al dia sense esforç ni adonar-nos.

 

Font Castellà: Moverte más nunca ha sido tan sencillo

 

Escribir comentario

Comentarios: 0