· 

6 exercicis que t’ajudaran a rectificar la teva columna

Com sabem, a la columna vertebral hi són presents una sèrie de curvatures de forma natural. Aquestes, a nivell cervical i lumbar reben el nom de lordosi i a nivell dorsal i sacrococcigi reben el nom de cifosi. Quan es perd aquesta curvatura fisiològica ens trobem davant d’una rectificació.

 

Una rectificació lumbar és un pèrdua d’aquesta lordosi fisiològica, és a dir es produeix un aplanament de la columna en aquest segment. Les causes que la provoquen poden ser variades: l’edat (disminució de la hidratació dels discs intervertebrals i artrosi propis de l’envelliment), el sedentarisme (provoca debilitat i desequilibris musculars) i les males postures (per exemple passar moltes hores asseguts en mala posició).

 

Aquesta rectificació lumbar pot o no provocar dolor, però el que sí que provocarà serà desequilibris en la resta de la columna així com altres alteracions músculo-esquelètiques.

 

Per tal de recuperar la mobilitat a nivell lumbar i reequilibrar la columna existeixen una sèrie d’exercicis o activitats, com per exemple el Pilates i, concretament, l’especialitat que utilitza l’equipament com el reformer o el cadillac, ja que ajuda a realitzar els moviments de manera controlada i fluida.

 

Exercicis per rectificar la columna

 

Aquí et proposem 6 exercicis que t’ajudaran a rectificar la teva columna sense necessitar cap equipament o material específic de Pilates, així els pots realitzar en qualsevol espai del teu gimnàs o fins i tot a casa:

 

Mobilitat pèlvica a l’anteversió-retroversió en decúbit supí

 

exercicis de rectificació de la columna

 

Estirats mirant cap amunt amb les cames flexionades i els peus recolzats a terra. Els braços estirats al costat del nostre cos. Inspirem i portem la pelvis cap a una posició anterior, buscant augmentar la curvatura lumbar, exhalem portant la pelvis cap a posterior, disminuït la curvatura i portant les lumbars cap al terra.

 

Mobilitat pèlvica a l’anteversió-retroversió sentat o sobre fitball

 

exercicis de rectificació de la columna

 

El mateix exercici que abans però asseguts en una cadira o sobre una fitball, portant la zona lumbar d’estirar-se a arrodonir-se.

 

Mobilització global de la columna en la posició del gat

 

exercicis de rectificació de la columna

 

Ens posem en quadrupèdia, amb les mans i els genolls recolzats a terra i alineats entre sí. Al inspirar portem la columna a l’extensió portant la mirada cap amunt, obrint el pit, arquejant les lumbars i traient cul enfora. Al exhalar portem barbeta al pit, dorsal que s’arrodoneix, abdominal endins i sacre a baix i endins.

 

Articulació vertebral o shoulder bridge

 

exercicis de rectificació de la columna

 

Recolzats boca amunt amb les cames flexionades i els peus recolzats a terra. Inspirem portant la pelvis i la columna cap al sostre, exhalem baixant vèrtebra a vèrtebra la columna sempre de forma ordenada de dorsal, a lumbar, sacre i còccix.

 

Estirament isquiotibial en decúbit supí amb recolzament a paret

 

exercicis de rectificació de la columna

 

Ens estirem cap amunt amb les cames estirades i els peus recolzats a la paret. Segons la nostra flexibilitat podrem estar més o menys a prop de la paret. Portem la punta dels peus cap a nosaltres i mantenim la tensió uns 10 segons. Repetim l’estirament un parell de cops més.

 

Estirament piramidal

 

exercicis de rectificació de la columna

 

Mateixa posició que l’estirament anterior però allunyant-nos de la paret fins a tenir els genolls en angle recte. Col·loquem el turmell del peu dret sobre el genoll esquerre, i mantenim la posició uns 15 segons. Canviem de cama i repetim.

 

Font: DIRBLOC

 

Escribir comentario

Comentarios: 0