· 

Recomanacions per caminar be

 

 

 

• 1 Calçat adequat:

 

 

És molt important portar unes sabatilles adequades per començar a caminar com a exercici. Les soles han de ser flexibles, han de ser la talla correcta i has de canviar de sabatilles un cop l'any. D'aquesta manera evitarà possibles lesions en els peus ia les cames.

 

 

• 2 Caminar amb flexibilitat:

 

 

Unes sabatilles flexibles t'ajudaran, però tot i així has d'intentar prendre passos de manera relaxada, un darrere l'altre, permetent un moviment natural i flexible dels peus.

 

 

• 3 No prendre passos massa grans:

 

 

Moltes persones quan comencen a caminar pretenen prendre grans passos i així arribar més lluny.

 

És un error perquè castiga els peus i els bessons. És preferible prendre passos més petits, d'acord amb la mida de cada un, durant més temps.

 

 

• 4 Caminar amb el cap a dalt:

 

Una bona postura et permet respirar bé i mantenir la línia corporal. La barbeta amunt, en paral·lel a terra i els ulls mirant uns 3 metres davant.

 

 

• 5 No mantenir els braços quiets:

 

 

Si deixes que els braços es pengin corres el perill que de les mans i els braços s'inflin i a més

 

funcionen com un fre. Els braços han d'estar en moviment, constantment, com una pèndula davant i darrere.

 

 

• 6 Moure els braços de forma correcta:

 

 

Has de tenir els colzes a prop del cos i moure els braços cap endavant i cap enrere, però sense creuar la línia central del cos i sense pujar-los més amunt que el seu pit.

 

 

• 7 Vestir de forma adequat:

 

És interessant vestir en capes - una samarreta, un jersei, un impermeable .... peces que puguis treure i portar sense que resultin una molèstia. Si camines durant el dia és molt important portar una gorra per protegir-se del sol. I si ho fas al vespre nit és important portar roba vistosa (fluorescent tipus ciclista) i roba que et permeti suar, transpirable.

 

 

• 8 Caminar recte:

 

 

Si t'ajups cap endavant o enrere és possible que pateixis una lesió d'esquena o coll. Caminar recte, amb les espatlles relaxades, barbeta recta i paral·lela a terra. Imagina que ets més alt del que realment ets. Si et costa caminar recte, intenta fer uns exercicis abdominals per enfortir els músculs.

 

 

• 9 Beure aigua:

 

 

És importantíssim beure aigua abans, durant i després. Com a pauta, beu un got d'aigua 10 minuts abans de començar a caminar, un got cada 20 minuts i en acabar, un o dos gots més. Evita begudes amb cafeïna abans de caminar, perquè en causar una pèrdua de líquids, tindràs més set i hauràs de

 

parar a orinar durant l'exercici. Si aconsegueixes caminar durant més de dues hores, pren begudes isotòniques per a esportistes.

 

 

• 10 Descansar un dia a la setmana:

 

 

És tan dolent no fer exercici, com fer-ho tant que aviat et fartes i perdis l'entusiasme inicial. De tant en tant pren un dia de descans perquè el teu cos pugui reparar i els músculs puguin reconstituir-se. Si no conceps perdre ni un dia d'exercici, prova un altre tipus una o dues vegades a la setmana.

 

Font: UPCesports

Imatge 

Escribir comentario

Comentarios: 0