· 

Nutrició post-running: les 4 claus que hauries de conèixer.

Encara que molts corredors creuen que l'esmorzar és el menjar més important per a un runner, hi ha molts factors que la nutrició post-running (el que menges i beus després de córrer) és encara més important.

Per això, a continuació t'explicarem les quatre claus que has de conèixer per entendre perquè la nutrició post-running és tan important per a un corredor.

Nutrició post-running

 

El gran objectiu de la nutrició post-running, és aconseguir la recuperació corredor, és a dir tornar al mateix estat en què et trobaves abans de córrer.


Per això, la nutrició post-running ha de tenir en compte:

 

La reposició del glucogen muscular i hepàtic consumit al córrer


Els carbohidrats que consumim són emmagatzemats dins del nostre cos al fetge i en els músculs com glucogen, per ser utilitzats com a energia quan ho necessitis.

La intensitat i durada del teu entrenament (a més de la teva alimentació prèvia) determinaran com afectaran les teves reserves de glucogen i si queden buides o no.

El problema és que el nostre cos emmagatzema quantitats limitades de glucogen en els músculs i el fetge (arriba per a un entrenament de 90 minuts) i pot trigar gairebé 24 hores a omplir en forma completa els dipòsits.

Per això, si has tingut un entrenament dur on hagis consumit una gran quantitat de glucogen, és essencial que la nutrició post-running et permeti reposar.

Permetre la reparació dels danys musculars soferts

Com a conseqüència dels entrenaments d'alta intensitat o durada prolongada es produeixen danys musculars que has de reparar ràpidament.

La nutrició post-running és tan important per aconseguir aquesta reparació, ja que li donarà al teu cos els nutrients necessaris per fer-ho.

Aquí, les proteïnes són els grans aliats, ja que permeten que es produeixin els processos de reparació que un corredor necessita.

Reposar el líquid i electròlits perduts en córrer


Encara corris en baixes temperatures, és normal perdre líquid i electròlits mitjançant la transpiració.

Per això, com a part del procés de recuperació, la nutrició post-running ha d'assegurar la recuperació del líquid i electròlits perduts en córrer.

La intensitat i el volum de l'entrenament o cursa, juntament amb les condicions climàtiques són els principals factors a tenir en compte per reposar.

Escolta al teu cos, si tens set reforça la teva hidratació i no oblidis consumir aliments rics en electròlits.

 Donar suport al sistema immunològic

 

L'entrenament intens (en velocitat o volum) pot suprimir el sistema immunològic i fer-te més propens a emmalaltir.

Les vitamines C i E, zinc, glutamina i probiòtics són substàncies que poden ajudar-te a protegir i donar suport al sistema immune.Font: Runfitners

Escribir comentario

Comentarios: 0