· 

Com variar el teu entrenament de running: trenca la monotonia quan surtis a córrer

 

Està molt bé això de tenir un ritual i fer sempre el mateix recorregut, al mateix ritme i amb les mateixes sensacions, però en poc temps ens adaptarem i el nostre rendiment no progressarà.
Una de les principals maneres de trencar la rutina en córrer és triar diferents recorreguts per a l'entrenament. És bona idea tenir sempre quatre o cinc recorreguts de referència: un pla per a rodar, un altre amb pujades i baixades curtes, pujades més llargues i incòmodes i mai ve malament un recorregut tot terreny per carril. Els recorreguts en circuit també et poden ser d'utilitat per al dia que toquen sèries o canvis de ritme, ja que tindràs més referències de la distància.

El tipus d'entrenament
també és important variar-lo. Haurem d'alternar els rodatges llargs més típics d'aquest esport (sortir 30-60 minuts a córrer), amb dies en què després de trotar una mica i escalfar fem sèries curtes de 200-500 metres de gom a gom, així encendrem l'espurna que avivarà el nostre ritme de carrera. Les sèries llargues tampoc han de faltar: 1000 o 2000 metres a ritme alt amb descansos d'un o dos minuts entre elles. I un dels meus favorits, l'entrenament de canvis de ritme o fartlek, estupend per a sorprendre el cor.

 


Variar la manera de fer l'escalfament pot suposar un estímul diferent que activi el nostre cos a l'inici de l'entrenament. Canvia els estiraments dinàmics, que segur que sempre es fas els mateixos, i introdueix exercicis de tècnica de carrera i progressions.

 


Encara que no sembli important, sortir a córrer amb gent diferent també suposa trencar la rutina. Si algun dia vas amb gent que tingui bon rodatge, notaràs com les cames et demanen córrer més. A l'igual, sortir de tant en tant amb corredors que rodin més lent, et pot ajudar a treballar la base aeròbica i gaudir d'un entreno més relaxat.

Una de les coses que més funciona en la variabilitat de l'entrenament és l'entrenament creuat, és a dir, practicar altres esports similars en component metabòlic. Aquí ho tenim fàcil, qualsevol esport aeròbic ens pot servir: bici, nedar, trekking i fins i tot algun esport intermitent com a futbol o esquaix per a treballar a alta intensitat canvis de ritme. El fer altres esports evita la monotonia i suposa el treball muscular en diferents plans.

 


Sales a córrer tots els dies a la mateixa hora? Prova a canviar d'hora, veuràs com el teu cos el nota. No és igual córrer al matí que al vespre: influeix d'activats que estiguem, els menjars que hàgim fet, el cansament i l'estrès que hàgim tingut en el dia fins a l'hora d'entrenar.

 

Font: Vitonica

Traducció: www.pujadaseuvella.com

 

Escribir comentario

Comentarios: 0