· 

Vídeo: com entrenar les costes

Enllaç al video

L'entrenament específic amb costes és una part bàsica i fonamental de l'entrenament per a aquells corredors que entrenen regularment i amb l'ambició de millorar les seves marques. Però també és molt important per córrer millor i amb més facilitat. Una mica de penitència per millorar mai ve malament...

Les costes s'engloben dins dels entrenaments fraccionats. Depenent de la longitud de les mateixes es treballa més la potència aeròbica o la potència anaeròbica, a més de la resistència i de la potència muscular. A priori es pot dir que és l'entrenament més complet i necessari per a qualsevol corredor de fons en el primer terç de la seva programació.

Les costes no han de realitzar-se només com a entrenament específic, sinó que són molt importants en els rodatges. Si s'aprofiten els rodatges diaris per fer-los en recorreguts amb costes, alhora que milloreu la resistència orgànica també ho feu amb la muscular i estimuleu un major nombre de músculs. Per descomptat, és menys atractiu i més dur que rodar en llocs molt plans. Les sensacions són pitjors i és més difícil controlar els ritmes, però a la llarga és molt més beneficiós.

Quan es realitzen tots els rodatges en recorreguts de costes i a més es treballa un o dos dies amb entrenaments específics de costes notareu les cames com més inflades i perdreu sensacions de velocitat, però no us preocupeu, perquè és normal. El que heu de fer és anar més a poc a poc.

 

Enllaç: www.runners.es

Traducció: Ismael M.

Escribir comentario

Comentarios: 0