· 

Córrer o caminar més de 30 minuts 3 dies per setmana aporta més beneficis a curt termini que si es realitza una hora diària

Amb l'arribada del bon temps, moltes persones decideixen sortir al carrer a córrer o a caminar per posar-se en forma. Uns nous esportistes que, segons ha assegurat a Europa Press el president de la Federació Espanyola de Medicina de l'Esport , Pedro manonelles, van a aconseguir uns millors resultats a curt termini si realitzen 30 minuts d'exercici durant tres dies a la setmana que si ho realitzen una hora tots els dies.

Això es deu al fet que quan una persona està molt temps practicant exercici el seu nivell d'exigència física és major, per la qual cosa requereix realitzar altres proves per obtenir els mateixos resultats. No obstant això, per sota dels 30 minuts no s'obté "cap tipus" de benefici físic.

Aquestes declaracions han estat corroborades per l'actual rècord nacional dels 3.000 obstacles i exatleta olímpic, Luis Miguel Martín berlanas, qui ha assegurat que és "impressionant" la millora que experimenten les persones sedentàries quan comencen córrer o caminar ràpid durant mitja hora 3 dies a la setmana.


"L'atletisme és la matriu de tots els esports perquè agrupa totes les habilitats físiques bàsiques. Evidentment, si una persona ja ha aconseguit un nivell molt alt d'exigència física, el seu marge de millora serà molt baix pel que fa a una altra que no ha realitzat amb prou feines exercici físic", ha comentat Martín Berlanas a Europa Press.

Es tracta, per tant, d'un esport que millora l'estat cardiocirculatorio, immunològic, disminueix el pes i, fins i tot, millora l'estat psicològic de les persones. Ara bé, i encara que els beneficis són similars en ambdues modalitats, no s'aconsegueixen els mateixos resultats corrent que caminant de manera ràpida.

 

CÓRRER CREMA MÉS CALORIES

En aquest sentit, Martín Berlanas ha explicat que encara que les caminades tenen un menor impacte en les articulacions, la crema de calories és "major" quan estàs corrent igual que la força muscular i la capacitat aeròbica que adquireixes. No obstant això, ha puntualitzat, el problema de desenvolupar aquesta activitat és que té un "major impacte" articular i a nivell de tendons.

"Quan es corre es cremen abans les calories perquè al cos li demanes més exigències que quan camines. El que passa és que són els condicionants de cadascun els que determinen l'exercici que has de fer, ja que si un té sobrepès no pot començar corrent perquè li va a repercutir en els genolls, turmells, tendons o, fins i tot, l'esquena. No obstant això, quan una persona no té aquests problemes, en molt poc temps, el cos li va a demanar que corri", ha explicat Martín Berlanas.

Ara bé, es tingui l'estat saludable que es tingui, el recomanable és començar a caminar a pas lleuger i, "a poc a poc", anar pujant la intensitat. Per això, tant el president de la femede com el exatleta olímpic han recomanat acudir a un metge, en el moment en el qual es pretengui començar a córrer d'una manera continuada, per realitzar-se un electro, una radiologia del cor o una prova d'esforç en les quals es descartin una sèrie de problemes que poden aparèixer en el futur, quan la persona ja està preparada per fer, per exemple, una marató. 

 

LES PERSONES MAJORS ACTIVES "MAI" HAN D'ABANDONAR L'EXERCICI

Respecte a l'exercici físic que realitzen les persones majors, Manonelles recomana caminar a aquells que mai han tingut l'hàbit de córrer, mentre que als quals sempre s'han mantingut actius físicament els ha aconsellat continuar amb les seves rutines esportives atès que, malgrat la seva edat, "no hi ha cap motiu" perquè deixin de fer-ho.

Aquest consell ho ofereix també Martín Berlanas, qui, a més, assegura que quan una persona major deixa de realitzar exercici perd to muscular, provocant que se senti pitjor tant física com anímicament.

"Cal realitzar un exercici moderat durant el major temps possible i diversos dies a la setmana per, així, minimitzar l'efecte reboti que produeix deixar de fer esport d'alt nivell. I és que, està demostrat que entrar en sedentarisme quan s'ha estat una persona activa no porta mai bones conseqüències ni físiques, ni mentals", ha assenyalat.

Finalment, el president de femede ha recordat que les persones que practiquen regularment activitat física tenen una esperança de vida major que les que són sedentàries. Un factor "molt positiu" que, al seu judici, ha d'animar a la gent a "sortir del sofà" i a gaudir del bon temps fent exercici.

 

Font: europa press

Traducció: Ismael M.

Escribir comentario

Comentarios: 0