· 

Beneficis psicològics que ens aporta l'esport

A través de l'esport podem aconseguir millorar molt la nostra salut i l'estat general del nostre organisme. És cert que tots hauríem de practicar algun tipus d'esport, per estar millor en l'àmbit físic. Nosaltres en aquest post no ens anem a detenir en els beneficis físics de l'esport, sinó en els psicològics, que ens ajudaran a sentir-nos millor.


Si alguna vegada hem practicat algun esport, segur que després de dur-ho a terme sentim una sensació d'alegria i benestar que ens envaeix i ens fa veure tot d'una manera diferent. Això és el que a nivell psicològic ens aportarà l'esport. Nosaltres anem a veure les diferents esferes en les quals pot intervenir aquest benestar.
Abans de res és necessari que tinguem clar que en practicar esport el nostre organisme allibera una substància anomenada endorfines. Les endorfines són conegudes com les hormones de la felicitat, és a dir, fan que ens sentim contents i en bon estat. Això és principalment el motiu pel qual l'esport ens pot ajudar a aconseguir un perfecte equilibri mental.


Fora estrès
Però no solament les endorfines són les causants d'aquest benestar, sinó què també la tensió que alliberar-nos a través de la pràctica esportiva té molt a veure. És cert que practicar esport ens ajudarà a aconseguir una millor relaxació. Cal no oblidar que al llarg de la jornada acumulem molta tensió deguda a l'estrès, i per això l'esport ens ajudarà a canalitzar-la i eliminar-la del cos.


Millora del descans
A aquesta eliminació de tensió cal sumar-li el cansament físic que ens va a imposar l'exercici, la qual cosa ens ajudarà a descansar molt millor i mantenir el cos, i sobretot la ment, descansada. En practicar esport aconseguirem que els bioritmes funcionin molt millor i ens sigui més fàcil agafar el son i aprofitar millor les hores de descans.
Cal no oblidar que l'esport ens donarà una sensació de llibertat enorme. Aconseguir les marques que ens proposem i evitar la pràctica esportiva sota pressió serà una de les millors maneres d'aconseguir aquesta llibertat que busquem i que ens ajudarà a descansar la ment i sentir-nos més felices i relaxats.

 

Font: Beneficios psicológicos que nos aporta el deporte

Traducció: www.pujadaseuvella.com

Escribir comentario

Comentarios: 0