· 

“Córrer el dia previ a una carrera… És bo o dolent?“


“Córrer el dia previ a una carrera… És bo o dolent?“, és un dels dubtes de moltíssims corredors abans d'una competició.

A causa dels beneficis que pot generar córrer el dia abans de la carrera, la nostra resposta sol ser “Sí, és bó” (almenys si ho fas de manera prudent i intel·ligent).

Per això, en aquest article t'explicarem els beneficis de córrer el dia anterior a una carrera i com fer-ho de manera segura.

Beneficis

Val dir, que prendre la decisió de córrer el dia abans de la carrera, hagués de ser una decisió personal que hauràs de realitzar en forma intel·ligent.

En moltíssims corredors que saben controlar els seus entrenaments i realitzar-los de la manera correcta, córrer abans de la carrera, presenta alguns beneficis interessants.

No obstant això, per als corredors als quals li resulta molt difícil controlar el ritme al que corren, acabar cansats i/o esgotats pot ser un problema.

Per a aquells, que decideixen córrer el dia abans d'una carrera Alguns dels beneficis de córrer el dia abans d'una carrera són:

- Afluixen les cames

Córrer el dia abans de la carrera, et permetrà afluixar les teves cames, posar-les en moviment i permetre que la teva sang circuli per elles (i portin nutrients).

- Calmen l'ansietat

Àdhuc pels mes experimentats, el dia previ a una carrera, sol caracteritzar-se per ser un dia ple d'ansietat i nerviosisme.

Això sumat al fet que molts corredors estan acostumats a córrer tots els dies (o molts dies de la setmana), pot ser una combinació que afecti el rendiment el dia de la carrera.

Per això, et recomanem que corris el dia abans d'una carrera, com una forma perfecta de controlar els nervis i l'ansietat fent el que mes ens agrada.

- No fa mal

Sense dubtes, el major temor dels corredors sol ser “si corro el dia abans de la carrera, no em cansaré i reduiré el meu rendiment?“

La resposta és simple, si has entrenat correctament per a la carrera i no estàs sofrint una lesió, un entrenament el dia abans de la carrera (correctament realitzat) no té perquè cansar-te o afectar negativament el teu rendiment.

De fet, gràcies als anteriors beneficis, hauries de poder rendir millor.

Com fer-ho

Llavors, com ja vam dir, córrer el dia previ a una carrera no hauria de resultar perjudicial per al nostre rendiment.

No obstant això, perquè sigui beneficiós, serà necessari que siguis intel·ligent i prenguis algunes precaucions en córrer:

- La durada

Probablement el factor mes important per garantir que córrer el dia abans a una carrera es beneficiós, serà no excedir-nos en la durada del nostre entrenament.

Encara que no existeixen regles matemàtiques exactes per a totes les distàncies, et recomanem que el teu objectiu sigui córrer entre 10/20 minuts.

Com més gran sigui la distància de la carrera en la qual competiràs, menor hauria de ser l'esforç al que hauries de sotmetre't el dia previ.

 

Font: correr el dia previo a una carrera beneficios y como hacerlo

Traducció: Ismael M.

Escribir comentario

Comentarios: 0