· 

Córrer amb fred

Sembla que el fred va arribar per quedar-se. Els corredors hem gaudit d'una prolongació estiuenca a l'octubre, però ara toca abrigar-se. Avui veurem algunes coses a tenir en compte en córrer amb fred.

Els tipus d'entrenament, l'hora de sortir a córrer o la vestimenta són coses que hem de tenir en compte els dies que vam sortir a córrer amb fred. Per la nostra comoditat i per evitar algun refredat.
 
Consells per córrer amb fred
Escalfaments més llargs: ara es triga una mica més a entrar en calor. Jo per exemple el dia que faig sèries necessito uns deu minuts més que a l'estiu per entrar totalment en calor i notar que els músculs ja estan actius.


Compte amb les peces de cotó: tendim a abrigar massa, sobretot els primers dies, on sembla que el fred ens fa por. Les peces de cotó absorbeixen la suor i acabarem xops. És millor utilitzar peces transpirables, roba tècnica per córrer, que evacuï la suor del nostre cos.


Sortir a córrer quan encara fa sol: sobretot en aquelles ciutats on apreta més el fred o en aquelles persones que no ho toleren molt bé. Quan cau el sol les temperatures comencen a baixar i es nota. Córrer amb els raigs del sol, ens protegirà i tindrem una sensació més agradable al córrer.


La gola pateix més amb el fred: sobretot en entrenament intensos, on tendim a respirar per la boca. L'aire, en no passar pel nas, no s'escalfa, el que fa que entri directament fred, cosa que pot irritar la gola. Intenta, almenys al principi, respirar pel nas, per fer aquest escalfament de les vies aèries superiors. Després de l'entrenament, mima la teva gola amb alguna infusió calenta i mel.


Vesteix-te per capes: el de vestir-per capes és útil per no quedar-nos curts o passar-nos amb el vestimenta. Una samarreta tècnica de màniga curta, una de màniga llarga o tallavents fins i tot, si fa molt de fred, una jaqueta que ens abrigui més. Almenys en el meu cas, si les temperatures són superiors als deu graus, amb una samarreta de màniga curta i un tallavents fi és més que suficient, quan entro en calor després sobra tot.


El pitjor és el vent: encara que les temperatures siguin baixes, quan portem un temps corrent arribem a un equilibri tèrmic que sol ser agradable. Però si aquest dia hi ha vent, la sensació tèrmica és pitjor, sembla que mai entrem en calor, per no dir que la suor se'ns queda gelat en el cos. Llevat que tinguem roba tècnica per a aquestes situacions, jo desaconsello sortir a córrer amb molt de fred i vent, és millor esperar a córrer un altre dia.


Dies de sèries i dies de fred: si fem carrera contínua, arribarà un moment en què aconseguim l'equilibri tèrmic que us comento. Però, si fem sèries, el fred ens pot donar més fort en els períodes de descans. En aquest cas, jo recomano sèries amb recuperació activa, així al cos no té temps de refredar-tant.


Les parts més sensibles al fred: zones com la cara, orelles i mans són més sensibles al fred. Per a aquests dies en què les temperatures siguin més baixes, peces com els guants, orelleres, gorra o la braga pel coll, poden venir molt bé.


Dies impossibles, solucions alternatives: si les temperatures baixen del zero, córrer es pot convertir en tota una gesta. Per a aquests dies, podem buscar solucions alternatives, com córrer a la cinta del gimnàs, fer una classe de spinning, aprofitar per entrenar la força o fer estiraments.

El fred no és impediment per sortir a córrer, sobretot en moltes zones d'Espanya. Només hem de tenir en compte algunes coses, sobretot a l'hora de vestir-nos de forma adequada i planificar l'entrenament.

 

Font: Correr con frio

Escribir comentario

Comentarios: 0