· 

Dieta antioxidant: 4 ingredients bàsics per cuidar la teva salut

Dieta antioxidante: 4 ingredientes básicos para cuidar tu salud

Els antioxidants es presenten com un dels millors aliats per cuidar la nostra salut perquè són capaços d'estabilitzar l'efecte d'oxidació dels radicals lliures, protegint a les cèl·lules i evitar certes tipus de malalties com diabetis, càncer i aquelles relacionades amb el sistema cardiovascular.

El nostre propi organisme pot generar antioxidants de forma natural. No obstant això, hi ha moltes persones que recorren als suplements alimentaris per aconseguir la dosi diària d'antioxidants. Però, a través d'un menú sa i equilibrat, i recorrent a unes receptes fàcils de preparar, també tindrem l'oportunitat de gaudir d'una dieta rica en antioxidants.

Dieta rica en antioxidantes: 4 ingredientes básicos para cuidar tu salud

Fruits secs: nous i avellanes

Dins de l'àmplia que podem trobar de fruits secs, les nous i les avellanes són els aliments que més antioxidants aporten a l'organisme.

Una opció molt ràpida i fàcil de presentar sobre la taula en cada plat consisteix en incloure'ls com a condiments d'una apetitosa amanida,  per donar el toc personal a un sucós plat de salmó. A més, el berenar també és un bon moment per gaudir de les nous i avellanes, i menjar-entre hores.

Dieta rica en antioxidantes: 4 ingredientes básicos para cuidar tu salud

Carxofes

Un dels ingredients estrella de la polifacètica i famosa cuinera de la primera edició del concurs culinari 'MASTERCHEF', Maribel Gil. I no és per menys perquè els cors de les carxofes també ocupen un lloc destacat en la llista d'aliments rics en antioxidants.

 Les alternatives per cuinar són molt variades des de presentar-les com aperitius fins preparar com a base d'un peix fresc, fins i tot barrejades amb pasta. Qualsevol opció pot ser una bona proposta per als comensals, perquè els cors de les carxofes afegeixen molt gust a un gran nombre de menjars.

Dieta rica en antioxidantes: 4 ingredientes básicos para cuidar tu salud

Fruits vermells del bosc

Les maduixes, els nabius, les mores i els gerds són els fruits silvestres que proporcionen gran quantitat de pigments antioxidants per augmentar la capacitat d'absorció dels radicals lliures presents en l'oxigen.

 Un batut sabrós i reparador per a les cèl·lules s'aconseguirà amb aquesta senzilla proposta: en la liquadora, barrejar qualsevol dels fruits esmentats amb anterioritat amb iogurt i gel. Si l'opció dels batuts no et convenç, la recepta alternativa consisteix a combinar maduixes, gerds o mores amb iogurt natural i cereals. O també afegir aquests fruits vermells del bosc a postres gelats, posant la nota de color i potenciant el sabor.

Dieta rica en antioxidantes: 4 ingredientes básicos para cuidar tu salud

Xocolata negra

I si parlem d'un deliciós postre com la xocolata, a més d'un li començaran a entrar suors freds. Malgrat la seva mala fama, en el cas concret de la xocolata negra està més que comprovat científicament que les seves propietats poden reduir la tensió arterial, incrementar el flux de sang del cor, i fins i tot combatre la molesta tos. I a tot això cal que la xocolata negra té un alt contingut en antioxidants, per la qual cosa és una aliment que no haurieu d'eliminar del teu menú.

Respecte a les propostes culinàries hi ha infinitat d'elles, i de ben segur que no caldrà gairebé que t'indiquem alguna. Serveixen com a exemple, des dels quadradets de xocolata negra amb nous i avellanes, passant per una crema de xocolata negra amb encenalls de coco, fins a un refrescant gelat d'albercoc amb trossets de xocolata negra. Deixa que la teva imaginació et guiï, i gaudieix d'aquest dolç plaer.


Font: Dieta antioxidante: 4 ingredientes básicos para cuidar tu salud


Escribir comentario

Comentarios: 0