· 

RICARD PASTÓ I MIREIA SOSA, GUANYADORS DE LA 37A PUJADA A LA SEU VELLA, AMB 800 PARTICIPANTS

L’emblemàtica Pujada a la Seu Vella de Lleida, una de les curses amb més història de les comarques lleidatanes, ha viscut avui una nova festa atlètica en la que ha estat la seva 37a edició. Ricard Pastó i Mireia Sosa, ambdós del club Xafatolls, han estat els guanyadors d’una jornada que ha aplegat 800 participants entre les tres propostes que oferia: una cursa puntuable per a la Lliga Ponent Eurosomni i una caminada, ambdues sobre una distància única de 10 kilòmetres, i les curses infantils.

Pel que fa a la cursa, en homes Ricard Pastó (Xafatolls) no ha donat opció als seus rivals i s’ha imposat amb un crono de 33’17”, superant clarament els seus companys de podi: Alberto Susín (Base Moracho Sport-Biofrutal) i Antoni Carulla (Runners Balaguer), que han entrat separats per només 3 segons amb uns temps de 34’00” i 34’03”, respectivament. En dones, victòria també clara de Mireia Sosa (Xafatolls), amb un registre de 39’38”, seguida de la líder de la Lliga Ponent Eurosomni, Rosamari Carulla (La Guineu-Logiesport), segona amb 40’06”, i de Jone Zabaleta (Atlético San Sebastián), tercera amb 40’49”.

La Pujada, que també s’ha adherit a la Marató de TV3, oferia enguany la possibilitat de participar en un estudi de recerca en rendiment esportiu i nutrició esportiva que duu a terme la Universitat de Lleida, un estudi pioner que es fa en col·laboració amb l’Institut de Recerca Biomèdica-IRB Lleida i Disanta Nutrició. Per aquest motiu, buscaven esportistes majors de 18 anys, corredors de mitjana distància (especialment de 10 kilòmetres) i amb disponibilitat de participar a la Pujada i també a la Sant Silvestre de Lleida, del 31 de desembre. A més, abans de la sortida, s’han pogut fer donatius per a la lluita contra el càncer de pròstata a la carpa de Clos Pons Thai Runners.

D’altra banda, cal recordar que el cartell oficial d’aquesta 37a edició de la Pujada va ser obra del prestigiós pintor Josep Maria Batlle, que ja ha col·laborat en diferents ocasions amb l’organització d’aquesta prova. En aquest cartell es podia veure un dels elements més destacables i importants de Lleida, com son els cabdills ilergetes Indívil i Mandoni, que van defensar Lleida dels atacs dels cartaginesos i dels romans, i que gràcies a les lluites i a les encertades negociacions van evitar que la ciutat fos arrasada.

La cursa també ha tingut dos moments emotius, quan l’organització ha fet un reconeixemental participant en la caminada de més edat (91 anys), i a Ramon Pujades, un autèntic divulgador del monument, que fa més de 10 anys que diàriament puja dalt del campanar de la Seu Vella i convida turistes i visitants a emular-lo.

Font:

Escribir comentario

Comentarios: 0