· 

L’atletisme lleidatà retrà un homenatge a set dels seus representants històrics

Mercè Abad, Manuel Martín, Domingo Peroy, Albert Fernández, Jordi Labella, Pedro Taboada i Jesús Vidal, aquest a títol pòstum, rebran un reconeixement impulsat per l’AVALL el dia 20 al Sícoris Club

 

 

L’Associació Veterans Atletes de Lleida (AVALL) homenatjarà el pròxim dia 20 set atletes històrics de Lleida que van competir en la dècada dels seixanta. Seran reconeguts Mercè Abad, Manuel Martín, Domingo Peroy, Albert Fernández, Jordi Labella, Pedro Taboada i Jesús Vidal, aquest últim a títol pòstum, durant el sopar de gala que se celebrarà al Sícoris Club amb una àmplia representació de tots els clubs lleidatans.

 

Els homenatjats, tots ells esportistes amb una llarga trajectòria en una època amb molta precarietat de mitjans i d’instal·lacions, rebran un petit detall de metacrilat, així com una còpia d’un llibre que ha preparat un d’aquests exatletes, Manuel Martín, amb documentació escrita i gràfica sobre l’atletisme en els anys seixanta i setanta del segle passat, com ara el pas de la torxa olímpica de Mèxic 68 pels carrers de la ciutat de Lleida i que van portar alguns d’ells. L’AVALL, que va presentar els actes de l’homenatge ahir a la Diputació de Lleida, té intenció d’instaurar aquest tipus de reconeixements cada any, amb la finalitat d’homenatjar cada vegada una dècada diferent i fer-ne partícips també els atletes actuals.

 

L’AVALL és una associació creada l’any 2000 que té com a reptes fomentar la companyonia i els valors tradicionals que emanen de la pràctica quotidiana de l’atletisme, també per donar suport a qualsevol manifestació o inquietud atlètica per al lligam generacional i pel reconeixement personal dels mèrits per aquells atletes masculins i femenins i per aquelles persones que al llarg de la seva vida han treballat de forma altruista en el foment de l’atletisme a les terres de Lleida. 

 

És en aquesta línia que durant els seus 18 anys de vida ha organitzat diversos actes de reconeixement i gratitud a diferents personatges del món de l’atletisme de ponent, als quals ara s’afegeix aquest reconeixement, que consistirà en la celebració d’un sopar d’homenatge amb una àmplia representació de tots els clubs lleidatans i el lliurament d’un petit detall als exatletes, tots ells esportistes amb una llarga trajectòria en l’esport de casa nostra. Els assistents rebran també una còpia d’un llibre que ha preparat Manuel Martín amb documentació escrita i gràfica sobre l’atletisme als anys seixanta i setanta del segle passat.

 

Fonts: Diputació de Lleida / Diari Segre

Escribir comentario

Comentarios: 0