· 

BENEFICIS DEL RUNNING PER A LA SALUT: 5 MANERES DE VIURE MÉS I MILLOR

ELS 5 MILLORS BENEFICIS DEL RUNNING

 

Dos personas corriendo en unas escaleras

1. ESTIMULA LA FORMACIÓ ÒSSIA

Els nostres ossos han d'afrontar tot l'estrès causat per l'augment de pes que han de suportar mentre correm. Si l'entrenament es planifica correctament per a evitar tota aquesta càrrega, els ossos s'adapten i es tornen més resistents. Per a això, és crucial tenir una bona tècnica de running i respectar el temps de recuperació. Adaptar-se a l'estrès ajuda a prevenir l'osteoporosi a mesura que envelleixes.

 

Recorda:

Les persones amb osteoporosis haurien de consultar al metge per a saber quin tipus d'exercici físic els convé.

Dues persones corrent en unes escales

 

2. ENFORTEIX ELS MÚSCULS DEL COR

Les exigències físiques del running a les quals sotmets al cos augmenten la teva freqüència cardíaca: el cor ha de bategar més fort i més ràpid per a adaptar-se a la intensitat de l'exercici.

La bona notícia? Un cor fort millora la circulació sanguínia i redueix el risc de pressió arterial alta.

 

3. POTÈNCIA L'ENERGIA I EL METABOLISME

El més normal és que després de córrer sentis més energia i més alerta que abans de realitzar l'exercici. No obstant això, els grans beneficis són els que tenen efecte a llarg termini. Córrer millora la circulació i la capacitat pulmonar, pel que et sentiràs més en forma fins i tot en les activitats del dia a dia!

La crema de greix depèn de molts factors, així que no tots obtenim els mateixos resultats. No obstant això, la veritat és que córrer pot ser una bona opció per a estimular la crema de greix. Les sessions de running, tant les d'alta intensitat com les de baixa intensitat, aporten diversos beneficis per a fondre aquests quilos de més.

 

4. REDUEIX ELS NIVELLS DE COLESTEROL

El colesterol del nostre cos es divideix en dos tipus: el “bo” (HDL) i el “dolent” (LDL).

Alguns estudis demostren que les activitats de running d'intensitat moderada augmenten el colesterol “bo”, la qual cosa significa que es redueix el risc d'atac cardíac, arteriopatía coronària i embòlies.

Per a reduir el nivell de colesterol “dolent” és necessari realitzar exercicis d'alta intensitat.

Recorda:

El metge et donarà consells personalitzats perquè sàpigues quin tipus d'exercicis has de realitzar sobre la base del teu estat de salut.

 

5. REDUEIX ELS NIVELLS DE SUCRE EN SANG

Els músculs necessiten molta energia durant les sessions de running: per a respondre a tal demanda, el cos utilitza la glucosa (el sucre) de la sang com a combustible. Així que com a resultat, córrer redueix els nivells de sucre en la sang.

A més, diversos estudis assenyalen que aquest esport pot augmentar la sensibilitat a la insulina i prevenir la diabetis, ja que un metabolisme més sensible a la insulina és més eficient a l'hora de mantenir els nivells de sucre dins d'un límit saludable

 

Font: Runastic

Traducció: www.pujadaseuvella.com

Escribir comentario

Comentarios: 0