· 

Per a ajudar a cuidar el nostre sistema immunològic també durant la quarantena: la importància de l'exercici i la dieta

No hi ha estil d'alimentació, dieta o activitat física que ens vagi a impedir absolutament que ens infectem ja sigui amb el COVID-19 o amb la grip o amb qualsevol virus que ens provoqui un refredat. Però al que sí que poden ajudar-nos és a mantenir els nostres sistema immunològic més sa i més fort, de manera que estiguem més protegits davant una infecció.

 

Ejercicio físico en cuarentena: qué puedes hacer en casa si nunca antes habías hecho deporte

 

Una recerca recent troba a, fins i tot a aïllament i a casa, la realització regular d'esport pot tenir un paper important a l'hora de mantenir el nostre sistema immunològic saludable.

 

El que es recomana, en aquests casos és que duguem a terme activitat física d'intensitat moderada de manera regular ja que durant cert temps es considera que una molt alta intensitat podria afectar les nostres defenses. No obstant això, tal com indiquen aquests investigadors, no existeixen evidències d'això.

 

Istock 925905698 1

 

Més aviat al contrari, el fet de fer esport de manera regular pot tenir grans beneficis. La idea és que ens moguem més. Ja sigui caminant per casa, corrent en la cinta de córrer, preparant la nostra bicicleta per a utilitzar-la a casa, fent uns minuts de HIIT, practicant Ioga o fent exercicis de resistència, sempre sobre la base del nostre estat de salut i necessitats.

 

A més, no podem oblidar la importància de la dieta en aquests casos. És interessant que mantinguem una alimentació rica en vitamines i minerals com el zinc, la vitamina D - intentar que ens toqui el sol una mica aquests dies també ajudarà -, vitamina C, ferro o vitamina E. Fruites, verdures, greixos saludables provinents del peix o fruita seca o els llegums i els grans sencers seran de gran ajuda.

Escribir comentario

Comentarios: 0