· 

Les noves curses -PROTOCOL ITER5 ACORD AMB LA 'NOVA NORMALITAT'

Iter5, empresa líder de les comarques lleidatanes en el cronometratge de curses, ha elaborat un protocol que té com a objectiu facilitar als organitzadors de proves esportives un seguit de recomanacions i d’eines de cara a la seva feina.
Sota el nom ‘Protocol de cronometratge d’Iter5 per tal de fer front als requeriments sanitaris de protecció davant la pandèmia de la COVID-19’, el document està estructurat en tres apartats:
  • Gestió d’inscripcions,
  • Subministrament de dorsals
  • Cronometratge.
Pel que fa a la gestió d’inscripcions, el document recomana recollir informació sobre la marca dels corredors per poder distribuir-los en calaixos de sortida. També es proposa que es permeti escollir llocs i hores de recollida de dorsals, que es faciliti a tots els corredors via correu electrònic el lloc i hora de recollida del seu dorsal, així com l’hora de la seva sortida, i l’avançament del tancament de les inscripcions a 3-4 dies abans de la cursa (el dimecres al vespre o el dijous al matí en cas que la prova sigui en diumenge), per tal de poder tenir preparada tota la logística de la cursa i fer entrega del material a l’organitzador amb antelació suficient per planificar l’entrega esglaonada de material i així evitar aglomeracions.
Quant als dorsals, i pel mateix motiu, aquests seran personalitzats només per als inscrits abans de les 17:00 hores del dimecres anterior al diumenge de la cursa, mentre que els xips de lloguer seran netejats i desinfectats després de cada ús.
Pel que fa al cronometratge, aquesta zona estarà perfectament delimitada i aïllada del públic i dels esportistes, i només hi tindran accés el personal del cronometratge, àrbitres i organització. A més, haurà de disposar de gel hidroalcohòlic, i les taules i cadires s’hauran de desinfectar. Finalment, cal destacar que, en funció del nombre de participants, Iter5 pactarà amb l’organitzador els calaixos de sortida i si hi ha d’haver sortides esglaonades, i en acabar la cursa, no s’imprimiran les classificacions en paper per evitar aglomeracions a la consulta de resultats. 
Totes aquestes recomanacions són vàlides per a curses populars en què el volum de participació se situï entre 200 i 1.000 corredors, de manera que quedarien fora del seu abast proves més massificades com la Mitja Marató de Lleida, la Cursa dels Bombers de Lleida o la Cursa de Sant Silvestre de Lleida.
No cal dir que el protocol està obert a noves mesures i està supeditat als nous requeriments i pautes que puguin dictar les autoritats competents en el futur. El protocol tampoc té en compte les mesures que, a nivell particular, hauran de prendre tant els organitzadors com els corredors atenent a les recomanacions generals.
En aquest sentit, Iter5 recomana consultar el document Guía de actuación y recomendaciones para la organización de competiciones, publicada per la Real Federación Española de Atletismo.
Podeu consultar el protocol íntegre d’Iter5 en aquest LINK.
També disposeu d’una INFOGRAFIA.

Escribir comentario

Comentarios: 0