· 

CÓRRER TOTS ELS DIES: ES POT FER O ÉS UN ERROR?

Per a gran part dels corredors, córrer no suposa una obligació sinó que més aviat representa aquest moment de desconnexió que permet alliberar-se de l'estrès acumulat durant el dia, o bé, aquell que ajuda a preparar al cos per a afrontar una nova jornada a primera hora del matí.

 

El principal problema és que, si no es té en compte la recuperació i els dies de descans, el nostre cos pot veure's afectat de manera negativa.

 

Podem pensar que sortir a córrer tots els dies realitzant pocs quilòmetres ens farà més forts i ràpids. Alguns corredors creuen que d'aquesta manera poden arribar a aconseguir els seus objectius a curt termini.

 

No obstant això, aquest mètode en el qual s'obvia la recuperació pot passar-nos factura. Tot dependrà de cada cas.

 

 

És saludable córrer tots els dies?

 

Segons alguns experts, hi ha uns certs perfils d'esportistes que podrien entrenar tots els dies, però què ocorre amb la recuperació mental?

 

El descans no sols ens ajuda a nivell físic, sinó que ens permet buidar la ment i tornar a la càrrega més motivats.

D'altra banda, en cas que no permetem que els nostres músculs es recuperin, hi ha major risc al fet que apareguin lesions.

 

El cos passa per un procés denominat adaptació en el qual es genera una sèrie de canvis fisiològics a nivell cel·lular: producció de més mitocondris, vasos sanguinis i fibres musculars més fortes. Quan no respectes els períodes de descans, estàs negant al teu cos que passi per tal procés.

 

Si decideixes inserir una carrera en el teu dia de recuperació, aquesta ha de ser curta i fàcil. No fiquis sèries ni ritmes ràpids. Això sí, si ets propens a sofrir lesions o sobrecàrregues, el millor és que descansis totalment i no corris tots els dies

 

Què ocorre si rotlle lent diàriament

 

Has de tenir en compte que si surts a córrer tots els dies pocs quilòmetres i a un ritme lent no aconseguiràs millorar el rendiment a llarg termini.

 

Per a percebre una millora en la velocitat, per exemple, és necessari fer treball de sèries, costes, canvis de ritme… Totes aquestes sessions solen ser bastant intenses, per la qual cosa el nostre cos i la nostra ment necessitaran una recuperació.

 

Malgrat això, també existeix un altre perfil de corredors que surten a realitzar aquesta activitat amb l'únic objectiu de pal·liar símptomes d'ansietat i sentir-se més relaxats. En aquests casos, el volum i la intensitat solen ser molt baixos, per la qual cosa podrien realitzar-se sessions més continuades.

 

 

Quant temps és necessari descansar

 

Arribem a una de les preguntes claus: quant temps necessito descansar per a córrer de nou? No podem donar una resposta a això ja que dependrà de cada tipus d'atleta i de l'entrenament que dugui a terme.

No obstant això, hi ha senyals tant físics com mentals que t'indiquen que has de deixar de córrer durant un o més dies:

 

  • No et trobes motivat enfront dels teus entrenaments.
  • Quan comences a sentir massa esgotament.
  • En cas que estiguis sofrint trastorns regulars del somni.
  • Si perceps un ritme cardíac elevat al matí.
  • Incapacitat per a combatre un refredat.
  • Sensació de fatiga generalitzada.
  • Pèrdua d'apetit.
  • Rigidesa o dolor en una zona.
  • Quan no pots mantenir el teu ritme de carrera habitual.

 

Conclusió

 

Respectar els descansos i no córrer tots els dies pot resultar beneficiós per a millorar els ritmes i evitar l'aparició de tedioses lesions. Fins i tot els atletes d'elit tenen dies lliures.

 

A més, el fet de deixar de córrer un dia o dos també ens farà tornar més motivats als entrenaments.

 

Malgrat això, hem de tenir clar que no existeix una resposta única per a tots els corredors, per la qual cosa la rutina d'entrenament i descans ha de ser duta a terme per un professional que estudiï cada cas de forma personalitzada.

 

Per exemple, una persona que surt a córrer diàriament per a millorar símptomes d'ansietat té un objectiu molt diferent que aquella altra que ho fa per a baixar el ritme en una carrera.

 

En general, la clau per a rendir millor i de manera segura és proporcionar al cos tant d'estrès (sessions d'entrenament intenses) com a descans (recuperació).

 

 

Font: Foroatletismo

 

Escribir comentario

Comentarios: 0