·

La Pujada a la Seu Vella de Lleida atreu 400 atletes

Al voltant de 400 atletes no es van voler perdre aquest diumenge la cita anual amb una de les curses més emblemàtiques de Lleida i també la més veterana, la Pujada a la Seu Vella, que va complir l’edició número 41 i que va tenir sortida i arribada a la plaça de la Sardana. Núria Tilló, de l’AA Xafatolls i Xavi Tomasa, atleta de Berga del club Ironwill Solideo, van ser els guanyadors de la prova de 10 quilòmetres, en una jornada que també va comptar amb carreres infantils i una caminada no competitiva, que celebrava la sisena edició. Entre totes les propostes es van reunir uns 450 atletes.

La prova també col·labora amb La Marató de TV3, a la qual van fer un lliurament de 900 euros. A la carrera femenina, Núria Tilló (AA Xafatolls) va ser la més ràpida i es va proclamar guanyadora amb un temps de 37:33. La van acompanyar al podi Eva Ledesma (Tri-4.40) amb 37.44 i Paula Mata (Peña Guara), tercera amb 40:13.La prova masculina se la va adjudicar Xavi Tomasa, de l’Ironwill Solideo, que va parar el crono en 32:06.

Segon va ser Roc Bellostas, del Tri.4.40, que va entrar a molt poca distància, per firmar un temps de 32:23, mentre que la tercera posició va ser per a Muhammad Lamin, també atleta de l’AA Xafatolls, que va fer el recorregut en 32:58.Joan Moraño, president del Club Esportiu La Seu Vella, entitat organitzadora de la carrera i que també n’és fundador, es va mostrar satisfet de com havia transcorregut la jornada. “És una cursa diferent, dura per la rampa final, però hi ha molta gent que repeteix perquè els agrada el recorregut, que és realment molt atractiu, ja que a més de sortir i arribar al monument que identifica la ciutat, passa per la Mitjana”, va explicar Moraño.Moraño també va comentar que va témer que la boira hagués pogut perjudicar la prova, però “després s’ha arreglat el temps i ha quedat un dia molt bo. Hi ha hagut moltes edicions que s’han fet amb temperatures sota zero i algun any algun participant ha acabat a l’hospital pel fred”, va explicar.En qualsevol cas, tan sols s’ha hagut de suspendre la carrera en dos ocasions, va recordar.

“La primera va ser el 2001. Hi va haver una gran nevada en gran part de Catalunya i aquell dia es van suspendre moltes competicions”, va afegir. “La segona vegada va ser el 2020 per la pandèmia, però ja l’any passat es va poder recuperar”, va celebrar Moraño. “Com a fundador de la prova estic content de com s’ha anat consolidant amb el pas del temps. Hi ha gent que la troba dura, però el que vull és que els que venen gaudeixin i pel que expliquen els participants, això ho hem aconseguit.”

Font: Diari Segre