· 

Més de 50 persones participen en les visites a l’IRBLleida per conèixer els projectes finançats per la Marató de 3CAT

Joan Moraño, acompanyat de Joan Escolà i el reconegut locutor de ràdio Jose Antonio Garcia Barranco van ser presents a la jornada, on més d'una cinquantena de persones van visitar l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) aquestes dues setmanes en el marc de les visites organitzades per conèixer els projectes finançats per la Marató de 3CAT. La iniciativa ha servit perquè la població conegui de prop la recerca biomèdica i sanitària que s'està liderant des de Lleida.

En concret, els assistents han conegut 4 projectes finançats en les convocatòries de Càncer (2018), Malalties minoritàries (2019), Covid-19 (2020) i Salut mental (2021).

Càncer

  • Projecte "Targeting calcium channels against primary and resistant glioblastoma", liderat pel responsable del grup de recerca Senyalització cel·lular per calci de l'IRBLleida i de la Universitat de Lleida, Carles Cantí.

Malalties minoritàries

  • Projecte "Anàlisi preclínica de nous tractaments combinats per a l'atròfia muscular espinal: efectes sobre la supervivència de la motoneurona, la integritat sinàptica i la preservació del múscul esquelètic", liderat pel responsable del grup de recerca Patologia neuromuscular experimental de l'IRBLleida i de la Universitat de Lleida, Jordi Calderó Pardo.

Covid-19

  • Projecte "Una aproximació a la biologia de sistemes per comprendre la fisiopatologia Covid-19 i predir-ne el resultat (SISTEMA-BIO-COVID)", liderat per l'investigador Miguel Servet de l'IRBLleida, David de Gonzalo.

Salut mental

  • Projecte "Desxifrant els correlats clínics, neurobiològics i genètics dels primers episodis de mania en el trastorn bipolar: projecte NOTION", liderat a l'IRBLleida per la investigadora responsable del grup Fonaments biològics dels trastorns mentals, Maria Mur Laín, que també és professional del Servei de Psiquiatria de l'Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida i de la Universitat de Lleida.

Aquesta iniciativa s'ha dut a terme en quatre sessions, totes elles organitzades en el marc de la iniciativa "Visita la recerca", promoguda per la Marató de 3CAT amb l'objectiu de mostrar a la ciutadania els estudis i projectes finançats amb els fons que es recullen anualment a través d'aquest programa de la televisió pública catalana. Les visites s'han dut a terme a l'edifici de l'IRBLleida i a l'Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida.

 

Enllaç IRB

Escribir comentario

Comentarios: 0