· 

Tot el que hauries de saber si vols practicar atletisme

Coneixent més a fons el món de l'atletisme

 

L'atletisme és una disciplina que engloba pràctiques esportives de velocitat, salts i llançaments.

No obstant això, practicar atletisme és molt més que córrer ja que ens trobem amb diferents modalitats i proves.

 

Quines modalitats hi ha?

Dins de l'atletisme existeixen diverses modalitats de proves.

Probablement, les més conegudes siguin les carreres a peu com les de velocitat, mitjana distància, fons, carreres amb tanques, etc.

No obstant això, dins de l'atletisme també s'inclouen els salts de longitud o altura i els llançaments (pes, javelina, martell…). Sense oblidar-nos de la marxa atlètica i les proves combinades com el decathlon (deu proves: tres de llançament, tres de salts i quatre de carreres).

 

practicar-atletismo-modalidades

 

 

Quins nivells ens trobem?

Igual que ocorre amb altres esports, l'atletisme es practica de manera universal. Per aquest motiu, tant els afeccionats com els competicions poden trobar el seu nivell.

De fet, gràcies a la varietat de proves que es compon, qualsevol persona pot trobar dins de l'atletisme una modalitat que li agradi.

En aquest sentit, cal esmentar que totes les modalitats de l'atletisme treballen capacitats corporals bàsiques. És a dir, caminar, córrer, saltar, llançar; pel que la seva pràctica té molts beneficis físics, emocionals i mentals.

A més, millora la capacitat aeròbica i anaeròbica. Treballa el cor i els pulmons, millora la circulació i la tensió, i ajuda a mantenir el pes estable i la pèrdua de greix.

practicar atletismo niveles

 

 

Vull començar a practicar atletisme: alguns consells

En primer lloc, si començaràs a córrer, recorda que és una disciplina exigent, amb molt d'impacte articular.

Per això, és recomanable sotmetre't a un entrenament preparatori abans de començar. És més, quan comencis amb l'hàbit del running, l'ideal és combinar-lo sempre amb entrenament de força.

 

A més, no oblidis equipar-te bé abans de començar. Pren-te temps per a triar el millor material per a tu, que no té per què ser el més car. Al cap i a la fi, unes sabatilles de mala qualitat o no adaptades a la teva pràctica esportiva poden derivar en lesions.

 

D'altra banda, si la carrera és una pràctica molt tècnica, els salts i els llançaments també.

Sens dubte, si t'animes a provar-los, un bon consell és pertànyer a un club. D'aquesta manera et relacionaràs amb altres persones amb els teus mateixos gustos i podràs entrenar acompanyat. Sense oblidar-nos de la seguretat que ens ofereixen els professionals que trobem allí i que ens ensenyaran i vigilaran la nostra tècnica.

A més, és una bona oportunitat per a conèixer proves col·lectives en les quals pots participar, carreres populars, competicions…

 

Finalment, t'aconsellem portar un diari de la teva pràctica esportiva. Així podràs portar un bon seguiment dels teus avanços i, amb això, marcar-te objectius mesurables, reals i assolibles.

 

Ara ja saps que l'atletisme pot practicar-se de manera individual i que té un caràcter competitiu. Es basa sempre a superar al rival: córrer més ràpid, saltar més alt, llançar més lluny. Però és una rivalitat sana farà que sempre vulguis millorar.

 

És molt motivant!

Anima't a practicar un dels esports més antics que existeixen!

 

Font: entrenar.me

Traducció: www.pujadaseuvella.com

Escribir comentario

Comentarios: 0