· 

Trucs per Cremar Més Calories quan Corres

Si em pregunten quina és una de les claus per a ser un corredor més eficient la resposta és sense dubtar-lo estar en forma.

Però si t'has saltat últimament la teva dieta i has comès excessos és probable que necessitis perdre alguns quilos de més per a recuperar el teu pes ideal. Si aquest és el teu cas, no et perdis aquests trucs per a cremar més calories quan realitzes els teus entrenaments.

 

Les 3 M’s Infal·libles per a Cremar Més Calories en Córrer

T'has preguntat alguna vegada perquè vas començar a córrer?. És possible que el teu objectiu com a corredor sigui mantenir la forma, baixar de pes o preparar-te adequadament per a córrer una carrera concreta com a repte personal.

Sigui com sigui el motiu pel qual et vas ficar de ple en el món del running, la qual cosa és clar és que, per a córrer més i millorar com a corredor, has d'estar en el teu pes ideal. Pensa que a més de ser més eficient, un pes correcte et permetrà disminuir més el risc de patir lesions ja que no exerciràs la mateixa tensió sobre els teus ossos, músculs i articulacions.

Estàs decidit a posar-te en forma amb el running? Llavors hauràs de modificar els teus entrenaments per a aconseguir cremar més calories i una de les claus serà incloure en ells les 3 M’s, que són: Major distància, Major Intensitat i Major Freqüència. Veuràs el que significa cadascuna.

1. Major Distància


Moltes vegades ocorre que en començar a córrer t'acostumes a fer la mateixa ruta una vegada i una altra. Això significa que t'estanques i els teus entrenaments tenen sempre la mateixa distància i la mateixa durada, al que el teu cos s'acaba acostumant.

Per a aconseguir cremar més quantitat de calories hauràs de córrer més i això s'ha de traduir a augmentar la durada dels teus entrenaments i, en conseqüència, els quilòmetres que recorres.

Però no ho facis bruscament, sinó gradualment. Bastarà que comencis incloent una sessió més llarga del normal en els teus entrenaments setmanals i a poc a poc vagis augmentant el quilometratge recorregut cada dia.

 

2. Major Intensitat

El mateix que et passava abans amb la durada i la distància pot ser que et passi amb la velocitat a la qual corres. T'has acostumat a portar sempre el mateix ritme? Perquè has de saber que aquesta no és la millor manera de cremar més calories.

Una de les millors mesures per a augmentar la intensitat dels teus entrenaments consisteix senzillament a córrer més ràpid. Pots començar incloent una sessió setmanal de fartlek o d'intervals. D'aquesta manera, cremaràs més calories durant i després de l'entrenament.

Una altra manera d'augmentar la intensitat consisteix a afegir una rutina d'entrenament de força, realitzant per exemple exercicis pliométricos després que surtis a córrer. Així faràs una cosa diferent i, a llarg termini, no sols t'ajudarà a guanyar velocitat, sinó també força i resistència.

 

3. Major Freqüència


Un altre element important és la quantitat de vegades que corres setmanalment. Sales només una o dues vegades a córrer en una setmana? Si és així, estàs realitzant una freqüència d'entrenaments molt baixa.

Si augmentes la quantitat d'entrenaments durant la setmana aconseguiràs cremar més calories. Hauràs de tenir en compte el teu estat físic i quines són les teves metes, però tracta d'incloure una sessió més d'entrenament a la setmana per a notar millors resultats.

Si la teva freqüència d'entrenaments és molt baixa veu augmentant la freqüència gradualment. Corre un dia més durant diverses setmanes i veu incloent més dies d'entrenament a poc a poc. Recorda que no és convenient fer canvis massa bruscos per a minimitzar el risc de lesions.


L'Alimentació: Un altre Factor Essencial

Si inclous les tres M’s dins del teu pla d'entrenament és probable que baixis pes més ràpid del que t'imagines. Això sí, tingues en compte que a més has d'acompanyar tot això d'una alimentació equilibrada i sense excessos. Recorda que aquest serà el factor essencial i que els teus entrenaments seran el factor complementari.

En aquest article et comptem tot el necessari sobre la nutrició més adequada per a corredors amb els aliments que has d'incloure en la teva dieta, els que has de controlar i els que hauràs de descartar.

Però si necessites seguir un règim específic d'aprimament és millor que comptis sempre amb l'ajuda de professionals nutricionistes que configurin una dieta concreta i adaptada a tu.

Altres 5 Trucs per a Ajudar-te a Cremar Més Calories


A més dels tres trucs essencials que acabem de veure que seran la pedra angular de la teva lluita contra les calories, hi ha altres pautes que pots seguir per a reforçar aquesta batalla i que també has de tenir en compte a l'hora de sortir a entrenar.

1. Cuida el Balanceig dels Braços

És possible que desconeguis que el moviment dels teus braços en córrer, a més d'ajudar-te a rendir més i a aconseguir més velocitat, també et pot ajudar a cremar fins a un 15% més de calories.

Els braços són els encarregats de dirigir la coordinació entre el tronc superior i l'inferior, per la qual cosa un bracejo correcte implicarà el treball de més músculs del cos en el teu entrenament. I si treballes més estaràs, efectivament, incrementant la despesa energètica i cremant major quantitat de calories.

Recorda mantenir un balanceig de davant cap endarrere, sense encreuar els braços i moure els colzes en paral·lel a la direcció a la qual avanços, mantenint un angle de 90°. A més, les teves espatlles i el teu coll sempre han d'estar relaxats, així que evita mantenir qualsevol tensió muscular.


2. Allarga l'Escalfament i els Estiraments

És essencial escalfar els músculs abans del teu entrenament i recuperar en acabar. Posar-te a córrer o parar de cop sense haver preparat el teu cos suposa molts riscos per a la teva salut i no és gens recomanable.

Fer totes dues coses és important, i no sols perquè així estaràs evitant el risc de patir lesions greus, sinó perquè a més totes dues fases han de formar part del teu entrenament.

Si dediques més temps a escalfar i estirar quan surtis a córrer també estaràs fent exercici i afegint més minuts al teu entrenament, per la qual cosa també estaràs cremant més calories.

3. Corre a l'aire lliure

4. Posa la Banda Sonora al teu Entrenament


Si els estímuls visuals són importants, la música en aquest cas és la regna mare de la motivació. No sols t'ajudarà a distreure't i fer que el teu temps passi volant, sinó que a més et serà més fàcil seguir un ritme constant si l'escoltes.

Està comprovat que, si corres i escoltes música al mateix temps, la teva ment tendeix a sincronitzar els teus moviments i el teu ritme de carrera amb el ritme de la cançó que sona en aquest moment.

Pots aprofitar això i convertir les teves llistes de reproducció en un aliat per als teus entrenaments. Per exemple, pots utilitzar cançons suaus per al teu escalfament i estiraments o per a escoltar cançons de ritmes molt accelerats quan vulguis córrer augmentant la teva velocitat.

5. Menja Després d'Entrenar


Sí el que llegeixes, menja per a perdre calories. No em refereixo al fet que et vagis de menjar o de sopar després d'entrenar sinó al fet que alimentis als teus músculs després d'haver-los sotmès a un treball intens en el teu entrenament.

Em refereixo al fet que ingereixis un petit tentempié ric en carbohidrats i proteïnes unes dues hores després d'haver sortit a córrer. Això t'ajudarà a reparar els músculs per a enfortir-los al màxim i a accelerar per tant el teu metabolisme.

Si acceleres el teu metabolisme cremaràs més calories, així que no dubtis a prendre aquests petits aperitius després dels teus entrenaments. Hauran de ser snacks que no sobrepassin les 150 calories però t'ajudaran a matar la gana (que moltes vegades entra després d'entrenar) abans del teu pròxim menjar diari.

A que esperes? A Cremar Calories!


Ja tens tots els trucs necessaris per a sortir a córrer amb l'objectiu de realitzar una major despesa calòrica i desfer-te d'aquests quilos de més que no vols portar amb tu en els teus entrenaments.

Com sempre, el millor consell és no donar-se per vençut. Si inclous les 3 M’s en el teu pla d'entrenament i tens en compte els consells per a cremar més calories que t'hem comentat, notaràs que aviat comences a adquirir una millor forma física.

No oblidis que per molt que modifiquis el teu entrenament serà essencial combinar-lo amb una alimentació adequada i equilibrada, així que no descuris tampoc el teu pla nutricional i per totes!

 

Font castellà: escueladerunning

Escribir comentario

Comentarios: 0